Ενημερωση απο τον Αιχαν Καρα Γιουσουφ προς τους αγροτες της Ροδοπης

Για τα χρονοδιαγράμματα των ενισχύσεων

Ενημερωτική ανακοίνωση που απευθύνεται στους αγρότες της Ροδόπης εξέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αιχάν Καρά Γιουσουφ. Στην ανακοίνωση του ο βουλευτής ενημερώνει για τα χρονοδιαγράμματα πίστωσης των προβλεπόμενων ενισχύσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. 

Αναλυτικότερα όπως σημειώνει ο βουλευτής:

«Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, πιστώθηκε στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών το 90% των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης (ΔΒΕ), όπως αυτά εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Το επιπλέον ποσό 30% του λεγόμενου «πρασινίσματος» που δεν συμπεριλαμβάνεται στα Δικαιώματα Βασικής Ενίσχυσης, καθώς και το υπόλοιπο 10% των ΔΒΕ, αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς μέχρι το τέλος του Φλεβάρη.
 
Συνολικά, δηλαδή, ο παραγωγός θα λάβει μέχρι το τέλος του Φλεβάρη το 85% του ποσού που έπαιρνε το 2014. Η μείωση, κατά περίπου 15%, οφείλεται στις αποφάσεις της Νέας ΚΑΠ, καθώς και στην παρακράτηση για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις και τους νέους παραγωγούς, όπως αποφασίστηκαν στις 28/8/2014 από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με την σύμφωνη γνώμη της τότε κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
 
Υπάρχει βέβαια μια μεγάλη κατηγορία αγροτών η οποία λάμβανε επιδοτήσεις χαμηλότερες του μέσου όρου της περιφέρειάς του (δενδρώδεις, αρόσιμες ή βοσκοτόπους) η οποία κατηγορία θα δει αύξηση της επιδότησης.
 
Η φετινή πληρωμή έγινε με την τήρηση όλων των κοινοτικών και εθνικών διατάξεων, γεγονός που διαφυλάσσει τη χώρα μας από τα πρόστιμα των δεκάδων εκατομμυρίων που επιβάλλονταν τα προηγούμενα χρόνια και επιβάρυναν τους Έλληνες φορολογούμενους.»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.