Ενδιαφερον του Δημου Κομοτηνης για τον καταδυτικο τουρισμο

Αγκάθι οι χωροθεσίες και οι άδειες που απαιτούνται από το αρμόδιο Υπουργείο

Σημαντικό είναι το ενδιαφέρον του Δήμου Κομοτηνής για τη δημιουργία καταδυτικού πάρκου στην περιοχή του Φαναρίου, που όμως προσκρούει στην δαιδαλώδη διαδικασία που προβλέπεται για τη δημιουργία του.

Το ενδιαφέρον του Δήμου Κομοτηνής για τον καταδυτικό τουρισμό έχει συζητηθεί και με τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Αλιείας κ. Ανδρέα Καραγιώργη, ο οποίος το ανέφερε και στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας τεχνητού υφάλου, με τον ποντισμό αεροπλάνου στην περιοχή της Καβάλας.

Ο κ. Καραγιώργης σημείωσε πως, πέρα από το γεγονός ότι το αεροπλάνο αυτή τη στιγμή δεν ανήκει στο ελληνικό κράτος, για τη δημιουργία ενός καταδυτικού πάρκου χρειάζονται μια σειρά από μελέτες και αδειοδοτήσεις, όπως η ψήφιση Περιοχών Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιέργειας, που καθυστερούν την όποια χωροθέτηση.

Αυτό είναι, σύμφωνα και με τον Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Γιάννη Γκαράνη, που κρατά πίσω και τις όποιες προσπάθειες γίνονται για την δημιουργία του καταδυτικού πάρκου στην περιοχή του Φαναρίου, παρόλο που ο Δήμος διερευνά τις δυνατότητές του.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Φανάρι είχε ποντιστεί, το 1999, ο πρώτος τεχνητός ύφαλος στη χώρα, τότε για την ενίσχυση των αλιευμάτων.

Ο Δήμος ενδιαφέρεται, μιας και έχει χωροθετηθεί το σημείο για τη δημιουργία του καταδυτικού πάρκου, να κάνει ενέργειες για την ενίσχυση του, και σε αυτό το πλαίσιο συνεργάζεται και με την Περιφέρεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.