Ενα βημα πιο κοντα στην υλοποιηση του πιλοτικου προγραμματος του προσωπικου βοηθου

Θα εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα έως το 2024 σύμφωνα με την Δόμνα Μιχαηλίδου

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των αιτήσεων συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην Α’ φάση του πιλοτικού προγράμματος του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, υποβλήθηκαν συνολικά 2.040 αιτήσεις, από τις οποίες οι 1.686 πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Οι αιτούντες μπορούν να εισέρχονται στην πλατφόρμα https://prosopikosvoithos.gov.gr και να ενημερώνονται για την πληρότητα και την εγκυρότητα της αίτησής τους.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα ακολουθήσει η διαδικασία κατ’ οίκον αξιολόγησης της ανάγκης Προσωπικής Βοήθειας από διεπιστημονική επιτροπή αξιολόγησης και εκτιμάται ότι τα δύο τρίτα των αιτήσεων αυτών θα κληθούν στο στάδιο της κατ’ οίκον αξιολόγησης.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν, μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ειδοποίησης μέσα από την πλατφόρμα.

Το έργο υλοποιείται, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μεταξύ άλλων ανέφερε πως πολύ σύντομα οι πρώτοι «1.000 συμπολίτες μας στην Αττική θα έχουν τον δικό τους Προσωπικό Βοηθό» ενώ επανέλαβε πως το πρόγραμμα από το 2023 θα επεκταθεί σε επιπλέον Περιφέρειες και το 2024 θα εφαρμοστεί πανελλαδικώς.

«Επιτέλους, ένα απολύτως εύλογο αίτημα, που χρόνιζε, ικανοποιείται. Ενισχύουμε έμπρακτα την ανεξάρτητη διαβίωση των συμπολιτών μας με αναπηρία και διασφαλίζουμε την ισότιμη συμμετοχή τους στην κοινωνία και την αγορά εργασίας. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω» ανέφερε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.