Εμβαθυνει τη συνεργασια με το Δημο Μεσα Γειτονιας ο Δημος Κομοτηνης

Οι δύο αδερφοποιημένοι Δήμοι θα καταθέσουν κοινή πρόταση σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς

Να εμβαθύνουν τη συνεργασία, που ξεκίνησε με την αδερφοποίηση τους, θέλουν ο Δήμος Κομοτηνής και ο Δήμος Μέσα Γειτονιάς στη Λεμεσό, με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, επισκέψεων, αλλά και την από κοινού συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ανάδειξη του Πολιτιστικού Αποθέματος των δύο περιοχών.

Αυτό τόνισε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ως επικεφαλής κλιμακίου του Δήμου την προηγούμενη εβδομάδα στη Λεμεσό, συμμετέχοντας σε φεστιβάλ στο πλαίσιο των «Πολιτιστικών Περιπλανήσεων – Φθινόπωρο 2023» του Δήμου Μέσα Γειτονιάς, στο οποίο συμμετείχαν οι Φιλοτέχνες Κομοτηνής.

Παράλληλα μίλησε και για την προετοιμασία που γίνεται για την νέα αυτοδιοικητική θητεία, και το πώς θα αξιοποιηθούν όλα τα μέλη της παράταξης για την κοινή προσπάθεια που ξεκινά.

Συνεργασία σε πολλά επίπεδα

Η Αδερφοποίηση με το Δήμο Μέσα Γειτονιάς ξεκίνησε το 2019, θύμισε ο κ. Γκαράνης, που καθυστέρησε λόγω πανδημίας, και ολοκληρώθηκε πρόσφατα με την επίσκεψη των εκπροσώπων του Δήμου στην Κομοτηνή στα τελευταία Ελευθέρια.

Στο πλαίσιο των φθινοπωρινών τους εκδηλώσεων ο Δήμος της Κύπρου πραγματοποίησε αφιέρωμα στη Μικρά Ασία, και στο πλαίσιο της προσπάθειας ανταλλαγής των πολιτιστικών δρωμένων, εκδηλώσεων και της τεχνογνωσίας που θέλουν να  αναπτύξουν, μια μικρή αντιπροσωπεία του Δήμου Κομοτηνής μαζί με τους Φιλοτέχνες Κομοτηνής που συμμετείχαν χορευτικά στην εκδήλωση επισκέφθηκαν τη μεγαλόνησο.

«Νομίζω ότι ήταν μια πάρα πολύ καλή εμπειρία και πάρα πολύ ωραία εκδήλωση, όπου διαφημίσαμε τη Θράκη μας στην Κύπρο, αλλά νομίζω ότι οι ανταλλαγές αυτών των εκδηλώσεων είναι πολύ  σημαντικές για τον κόσμο,  για τους απλούς πολίτες» ανέφερε σχετικά ο κ. Γκαράνης.

Άλλωστε οι αδελφοποιήσεις μεταξύ των Δήμων γίνονται τόσο για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την λειτουργία τους, αλλά και την ανταλλαγή γνώσεων σε καλές πρακτικές, καθώς και τη συνεργασία σε διάφορους τομείς, σημείωσε ο κ. Γκαράνης. Ένας από αυτούς είναι και ο Πολιτισμός, για αυτό και σχεδιάζουν να καταθέσουν κοινή πρόταση για ευρωπαϊκό πρόγραμμα που αφορά το πολιτιστικό κομμάτι.

Αξιοποίηση όλων των στελεχών του συνδυασμού

Σχολιάζοντας το πολιτικό σκηνικό μετά τις εκλογές, ο κ. Γκαράνης τόνισε πως θα υπάρχει μια σχετική νηνεμία, μέχρι να αναλάβουν οι καινούργιες διοικήσεις.

Όσο για την ίδια την παράταξη ο Δήμαρχος Κομοτηνής τόνισε πως μόλις ολοκληρωθούν οι διεργασίες από το πρωτοδικείο για την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων, θα γίνει ένας συνολικός απολογισμός από όλη την παράταξη, ενώ θεωρεί πως όσοι τη βοήθησαν και θέλουν να συμμετάσχουν θα είναι παρόντες και την επόμενη πενταετία.

«Αυτό θέλαμε από την αρχή, το σύνολο των ανθρώπων που μας βοήθησαν, που ήταν μαζί μας όλο αυτό το διάστημα, να μπορέσουμε να τους αξιοποιήσουμε, και γενικότερα να έχουμε μια καλή συνεργασία» ανέφερε, μιας και οι άνθρωποι αυτοί είναι και τα μάτια τους στην κοινωνία, μεταφέροντας τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη.

Σημαντικό κομμάτι της περιοχής το νέο Νοσοκομείο

Ο κ. Γκαράνης αναφέρθηκε και στο θέμα της εκκίνησης της ανέγερσης του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, η οποία επίκειται να ξεκινήσει, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο για όλη τη Ροδόπη να προχωρήσει η κατασκευή του.

Τόνισε δε πως είναι σημαντική η παρουσία στελεχών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην πόλη μας για να ενημερώσουν το κοινό για την πορεία του, ενώ επισήμανε πως ο Δήμος ήταν αισιόδοξος από την αρχή, στηρίζοντας την προσπάθεια για την υλοποίηση αυτής της δωρεάς στην περιοχή μας.

«Θεωρώ ότι αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι της περιοχής που το ζητάμε εδώ και πολλά χρόνια, αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά» τόνισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.