Εμμεσα ευσημα της «Καπνικης» προς τον Ιλχαν Αχμετ

Διαμαρτύρεται για τις αποζημιώσεις μόνο στα καπνά της Ροδόπης

Την αντίδραση των υπόλοιπων καπνοπαραγωγών της χώρας επέφερε η ανακοίνωση από το ΥΠΑΑΤ της έγκρισης χορήγησης αποζημιώσεων μέσω de minimis μόνο για τα καπνά της ΠΕ Ροδόπης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Κλαδική Συνεταιριστική Ένωση Καπνού, η γνωστή και ως «Καπνική», κάνει λόγο για αιφνιδιασμό, αφού «είχαμε την πλήρη επιβεβαίωση του Υπουργού ότι όλοι οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν από απώλεια εισοδήματος μέσω του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης de minimis». Παράλληλα σημειώνει πως «στη χώρα μας υπάρχουν 25 ομάδες παραγωγών καπνού, στην ενίσχυση εντάχθηκε ΜΟΝΟ η Ροδόπη, βεβαίως συμφωνούμε αλλά δεν καταλαβαίνουμε γιατί οι υπόλοιποι παραγωγοί της χώρας εξαιρέθηκαν από την απίστευτη, αχαρακτήριστη και παράξενη επιτροπή»

Η «Καπνική» καλεί τον υπουργό να «ξεκαθαρίσει την θέση του για την πρωτοφανή συμπεριφορά του» και μάλιστα δίνει εμμέσως πλην σαφώς και τα «εύσημα» στον βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, διερωτώμενη αν «θα πρέπει ό,τι δικαιούμαστε να το ζητάμε μέσω βουλευτή Ροδόπης;», αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τις κοινοβουλευτικές πιέσεις που άσκησε και αποδείχθηκαν αποτελεσματικές για τους καθ’ ημάς καπνοπαραγωγούς.

Ιλχάν Αχμέτ: «Πρωτίστως αγωνίζομαι για τη Ροδόπη και παλεύω για τους αγρότες μας»

Η παραπάνω αναφορά έκανε τον βουλευτή Ροδόπης, να προβεί σε διευκρινίσεις, προς αποφυγή παρερμηνειών.

«Αγαπητοί μου συμπολίτες έχω δηλώσει πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια που με τιμάτε με την ψήφο σας και με εκλέγετε βουλευτή Ροδόπης, ότι χαμένος είναι μόνο ο αγώνας που δεν δίνεται ποτέ. Έτσι είμαι σήμερα στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η Ροδόπη κέρδισε και νέα αποζημίωση για τις απώλειες στα καπνά από τη νεκρωτική ίωση της σοδειάς 2022. Η αποζημίωση θα καταβληθεί από το χρηματοδοτικό εργαλείο των de minimis. Τη δέσμευση μου έδωσε στη βουλή ο υφυπουργός κ. Σίμος Κεδίκογλου, τον οποίο ευχαριστώ, και είχα απαιτήσει να δοθεί αυτή η αποζημίωση με ειδική ερώτηση και παρεμβάσεις στη βουλή» σημείωσε αρχικά ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, σε μήνυμά του.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αναφορά της Καπνικής διευκρινίζοντας πως «η αποζημίωση προορίζεται, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, μόνο για τη Ροδόπη. Σε σημείο που η Καπνική Ελλάδος με ανακοίνωσή της να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δίνει αποζημίωση μόνο στη Ροδόπη. Εγώ ασφαλώς δεν έχω με κανένα άλλο νομό της χώρας κανένα πρόβλημα, αλλά πρωτίστως αγωνίζομαι για τον δικό μου το νομό, τη Ροδόπη και παλεύω για τους αγρότες μας».

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω και πάλι ότι θα είμαι πάντα στην πρωτοπορία για τα συμφέροντα της Ροδόπης και του αγροτικού κόσμου. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε θα τιμώ πάντα αυτό το συμβόλαιο με το λαό μας», επεσήμανε κλείνοντας ο βουλευτής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.