Εμφαση στη συνδεση ερευνας και επιχειρηματικοτητας απο την Θωμαιδα Ευτυχιδου

«Έχουμε σχέδια και σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τη βιομηχανία της χώρας»

Την σημασία που έχουν οι νέες τεχνολογίες, αλλά και η σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα, τόνισε η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Θωμαΐς Ευτυχίδου, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην Κομοτηνή στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.

«Ο στόχος της ανάπτυξης της χώρας είναι δεδομένος. Εργαζόμαστε πάρα πολύ σκληρά και νυχθημερόν γι’ αυτό», τόνισε η κ. Ευτυχίδου αναδεικνύοντας προς αυτή την κατεύθυνση την αξίας του προγράμματος «Ελλάδα 2.0», για το οποίο καταβάλλουν προσπάθεια ώστε να αποτελέσει αρωγό για το μέλλον της χώρας τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Μετέφερε δε τη στήριξη της κυβέρνησης ειδικά για την περιοχή της Θράκης, και ειδικότερα την Κομοτηνή, που έχει πολύ σημαντική συνδρομή στον κλάδο της Βιομηχανίας τον οποίο και εκπροσωπεί.

«Έχουμε σχέδια και σε εθνικό και σε περιφερειακό επίπεδο για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τη βιομηχανία της χώρας και να ξαναγίνουμε η χώρα, η οποία μπορεί να πατήσει στα πόδια της και να μπει μπροστά με αισιοδοξία» ανέφερε.

Βέβαια στο συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον των επιχειρήσεων, το μέλλον ανήκει στην τεχνολογία. Για αυτό και κάνουν σημαντική προσπάθεια, τόνισε, να διασυνδεθεί η έρευνα και η τεχνολογία με την επιχειρηματική κοινότητα.

«Το προσπαθούμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, το στηρίζει ο Υπουργός μας» ανέφερε, με στόχο η παραδοσιακή βιομηχανία, έτσι όπως την ξέρουμε, να πάει χέρι χέρι με την καινοτομία και την έρευνα.

«Θα πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε την βιομηχανία ως ένα ατελείωτα ρυπογόνο δεδομένο μιας περιοχής» σημείωσε, χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες που σέβονται το περιβάλλον, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την κλιματική αλλαγή, που μας έχει χτυπήσει την πόρτα ίσως και νωρίτερα από ό,τι περιμέναμε. «Σκοπός είναι να κάνουμε κάτι δυναμικό με τις νέες τεχνολογίες για αυτό και δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο “Ελλάδα 2.0” και στην πράσινη ανάπτυξη» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.