«Εμεις… η πολη» για τις εξελιξεις στην αξιοποιηση της παραλιακης ζωνης Φαναριου

«Το κλιμάκιο της ΕΤΑΔ, μάλλον μπέρδεψε την περιοχή μας με τη Μύκονο»

Τη δική της επιχειρηματολογία σε σχέση με τις εξελίξεις περί αξιοποίησης της παραλιακής   ζώνης Φαναρίου από πλευράς της ΕΤΑΔ, δημοσιοποίησε η δημοτική παράταξη «Εμείς… η πόλη» δια του μέλους της Επιτροπής Τουρισμού και Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης κ. Αντώνη Γραβάνη.
 
Στη σχετική ανακοίνωση ο κ. Γραβάνης επισημαίνει πως οι τιμές εκκίνησης των διαγωνιστικών διαδικασιών σε ό,τι αφορά τις τέσσερις εκτάσεις για την τοποθέτηση καντινών παρέμειναν οι ίδιες με πέρυσι, υπενθυμίζοντας πως οι τιμές αυτές ήταν που κρίθηκαν απαγορευτικές με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κανένας ενδιαφερόμενος. Επίσης ο κ. Γραβάνης καταγγέλλει την ΕΤΑΔ, για συστηματική άρνηση «να εισακούσει τους τοπικούς φορείς» τονίζοντας πως η στάση αυτή «έπληξε καίρια την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής» ευχόμενος τέλος  φέτος να υπάρξει ανταπόκριση από πλευράς των ενδιαφερόμενων επιχειρηματιών στη διαγωνιστική διαδικασία της 24ης Μαΐου. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: 

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την καθυστερημένη αξιοποίηση και δημοπράτηση της παραλιακής ζώνης στο Φανάρι Κομοτηνής, έπειτα και από την επίσκεψη του Πρόεδρου και στελεχών της ΕΤΑΔ, εκφράζω κάποιες παρατηρήσεις :

Α) Το κλιμάκιο της ΕΤΑΔ, μάλλον μπέρδεψε την περιοχή μας με τη Μύκονο και οι τιμές εκκίνησης είναι για τις καντίνες 20.000 ευρώ ετησίως , για το παλιό «Χασιεντα» 50.000 ευρώ περίπου ετησίως, και το παλιό «Μπαρακουντα» 50.000 ευρώ επίσης. Να θυμίσω ότι αυτές οι τιμές ίσχυαν και πέρυσι, χωρίς να βρεθεί κανένας ενδιαφερόμενος.

Β) Ελπίζω να έγινε γνωστό κατά την διάρκεια των συναντήσεων που είχαν, πόσο πολύ έχουν κοστίσει στο Φανάρι και την περιοχή μας, οι εμμονές του Οργανισμού για υψηλές τιμές και τις όποιες καθυστερημένες δημοπρασίες. 
Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν, τα τελευταία χρόνια, οι παραλίες μας να ερημώσουν και η μισή παραλιακή ζώνη να είναι τελείως αναξιοποίητη. Σε μία χρονική περίοδο, που ενώ είχε ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας, δεν καταφέραμε να αποτελέσουμε σημείο τουριστικού προορισμού.

Η παραλία του Φαναρίου ανήκει στους κατοίκους της περιοχής και αποτελεί «βαρόμετρο» για την τουριστική ανάπτυξη του νομού. Η ΕΤΑΔ είναι μία αρχή με ευθύνη διαχείρισης, η οποία αρνούνταν όμως συστηματικά να εισακούσει τους τοπικούς φορείς, που εκπροσωπούν τους κατοίκους αυτής της περιοχής, πλήττοντας καίρια με τις καθυστερήσεις και την αδιαλλαξία της, την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Εύχομαι και ελπίζω να ανταποκριθούν οι επιχειρηματίες στις απαιτήσεις των όρων της δημοπράτησης και να αξιοποιηθεί επιτέλους εξ’ ολοκλήρου η παραλιακή ζώνη…. Οφείλουμε όλοι, και κυρίως ο Δήμος Κομοτηνής, να συμβάλλουμε τα μέγιστα για την στήριξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.