Ελλειμα ενημερωσης των πολιτων απο πλευρας του δημου για το νερο σε Μαρωνεια, Πλατανιτη, Ιμερο

Κριτική από τον επικεφαλής της παράταξης Ενότητα-Ελπίδα-Αλλαγή του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών

Έλλειμα ενημέρωσης πολιτών αλλά και αυτοδιοικητικών εντοπίζει ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα-Ελπίδα-Αλλαγή» του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών κ. Μιχάλης Βασιλειάδης, αναφερόμενος στο ζήτημα που ανέκυψε με το νερό σε Μαρώνεια, Πλατανίτη, Ίμερο.

Μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής ο κ. Βασιλειάδης εκτίμησε πως μάλλον υπάρχει θέμα χλωρίωσης του νερού. «Ενδεχομένως να υπάρχει κάποια διαρροή και μέσα από αυτή τη διαρροή να έχουμε εισροή μικροοργανισμών και των μικροβίων μέσα στο δίκτυο του νερού» εκτίμησε συγκεκριμένα ο ίδιος.

Ωστόσο ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στάθηκε κριτικά απέναντι στη διαδικασία με την οποία ο δήμος επέλεξε να ενημερώσει τους πολίτες. «Σαφώς και ο δήμος έχει δημοσιεύσει μέσω της σελίδας του την ανακοίνωση αυτή, κι εμείς ό,τι μπορέσαμε κάναμε, αλλά κάποιοι τοπικοί παράγοντες ή δημοτικοί σύμβουλοι δεν το γνώριζαν το θέμα αυτό. Φανταστείτε κάποιοι άνθρωποι που είναι ηλεκτρονικά αναλφάβητοι, δηλαδή κάποιοι άνθρωποι που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ίντερνετ, δεν έχουν τη δυνατότητα, δεν το γνώριζαν» είπε συγκεκριμένα για να σημειώσει πως υπάρχει ένα θέμα «ηθικό» όσον αφορά την ενημέρωση.

«Οι υπεύθυνοι είναι υποχρεωμένοι να το λύσουν» ξεκαθάρισε ο ίδιος για να συστήσει στον κόσμο της περιοχής αυτές τις ημέρες να κάνει λίγο υπομονή και να προμηθευτεί τα νερά από τις πλατείες των οικισμών που μοιράζονται με ευθύνη του δήμου.

Κλείνοντας ο κ. Βασιλειάδης επανέφερε το αίτημα για δια ζώσης συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Μαρωνείας-Σαπών, που είχε διατυπώσει και στο παρελθόν, τονίζοντας πως  «είναι επίκαιρο το αίτημά μας, σαν παράταξη, να γίνονται τα συμβούλια δια ζώσης, για να έχουμε κι εμείς μια εικόνα γενικότερη, να είμαστε πιο ενημερωμένοι. Αυτή τη στιγμή που σας μιλάω δεν είμαι πλήρως ενημερωμένος, έχω μιλήσει με τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο και μου έχει εξηγήσει τι γίνεται, και μου είπε ότι αυτές τις ημέρες το θέμα θα λυθεί και λύνεται ενδεχομένως, αλλά υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία πρέπει να τα δούμε με την οικογένεια που λέγεται δημοτικό συμβούλιο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.