Ελαβε την ψηφο εμπιστοσυνης της Βουλης η κυβερνηση

Με 158 "ναι" από τους βουλευτές της ΝΔ - Καταψήφισε η αντιπολίτευση

Με 158  «ναι» των βουλευτών της ΝΔ, η νέα κυβέρνηση έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής και είναι έτοιμη για να ξεκινήσει τον νέο κύκλο της διακυβέρνησης της χώρας. 

Σύσσωμοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ψήφισαν κατά της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ήρθε η ώρα να είμαστε έτοιμοι, γιατί κάθε ώρα είναι η δική μας ώρα», ήταν το μήνυμα με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε τη δευτερολογία του. Ο πρωθυπουργός, πιο πριν, είχε θέσει εκ νέου τους δέκα μεγάλους στόχους της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. 

«Η χώρα πρέπει να ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα, κάτι το οποίο, όμως, είμαι σίγουρος ότι θα συμβεί στο 2023», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, συνεχίζοντας την ομιλία του στεκόμενος στην ανάγκη η χώρα να αποπληρώσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις, να επιτευχθεί η υποχώρηση της ανεργίας στο 8% και η αύξηση των εξαγωγών στο 60%. Στο ίδιο πλαίσιο, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη αύξησης των μισθών και μείωσης των ανισοτήτων, στις απαραίτητες παρεμβάσεις στην Υγεία, στους στόχους που αφορούν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, στη συνέχιση του ψηφιακού κράτους, στην ενίσχυση της Παιδείας, στην επιτάχυνση των διαδικασιών απονομής Δικαιοσύνης και στην υλοποίηση μιας στιβαρής και υπεύθυνης εξωτερικής πολιτικής. 

«Ο τελικός κριτής για θέματα Κράτους Δικαίου είναι η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην τελευταία έκθεσή της καταγράφεται σημαντική πρόοδος», σημείωσε, επίσης, ο πρωθυπουργός απαντώντας σε θέματα που τέθηκαν απο την αντιπολίτευση, κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης. 

«Εμείς αναζητούμε τεκμηριωμένες προτάσεις. Θα δείτε στην πορεία αυτής της κυβερνητικής θητείας ότι αν υπάρχουν προτάσεις που μπορούμε να ενσωματώσουμε, δεν θα διστάσουμε να το κάνουμε. Αρκεί οι προτάσεις αυτές να είναι ώριμες και κοστολογημένες», προσέθεσε. 

«Θέλω να συγκρατήσω το ήπιο κλίμα μέσα στο οποίο έγινε η συζήτηση, το οποίο εύχομαι να διατηρηθεί. Αυτό το κλίμα εκφράζει το μήνυμα ενότητας και υπευθυνότητας που εξέπεμψαν οι πολίτες στις εκλογές», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι το «αίτημα της κάλπης ζητά αποτελεσματικότητα» και ότι «ο λόγος της αντιπολίτευσης δεν είχε ούτε πειστικά επιχειρήματα, ούτε και θετικές παρατηρήσεις». 

«Οι πολιτικοί αρχηγοί περιορίστηκαν σε επανάληψη συνθημάτων που είχαν εξαντληθεί προεκλογικά. Η Ελλάδα, όμως, έχει περάσει σε μια άλλη εποχή, στην εποχή των μεγάλων αλλαγών. Η εντολή που έχουμε λάβει είναι να προχωρήσουμε γρήγορα και τολμηρά στην υλοποίηση αυτών των αλλαγών», σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει απόλυτη συνέπεια των προεκλογικών εξαγγελιών της Ν.Δ. με τα όσα αναφέρθηκαν στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης». 

Για την αξιωματική αντιπολίτευση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε: «Μας είπατε τα ίδια ακριβώς πράγματα που μάς είπατε πριν 3 μήνες. Σας διέφυγε κάτι: έγιναν εκλογές. Ο ελληνικός λαός έβλεπε κάτι άλλο από αυτό που βλέπατε εσείς και επιβράβευσε τη Νέα Δημοκρατία». 

Τέλος εξήγγειλε ότι στις αρχές της εβδομάδας ξεκινάει η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης ενός νόμου, που θα περιλαμβάνει ένα άρθρο, το οποίο θα καταργεί όλα τα εμπόδια για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.