Εκτος ΣΥΡΙΖΑ ο Νικος Τοσκας: «Αποχωρω, η Ιστορια δεν ξαναγυριζει στην εποχη των αυτοκρατορων»

Οπως σημειώνει στην τωρινή κρίση του ΣΥΡΙΖΑ, ο αγώνας πρέπει να δοθεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος λόγους αξιοπρέπειας

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε μέσω social media και ο Νίκος Τόσκας με ανάρτησής του στο Facebook, αποδίδοντας στην ηγετική ομάδα «κατεύθυνση πέρα από τις στοιχειώδεις αρχές της Αριστεράς και τις ανάγκες του λαού» και «εναρμόνιση με τις επιταγές της οικονομικής ολιγαρχίας».

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει στην ανάρτησή του πως η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ από σοσιαλδημοκρατικό-αριστερό κόμμα σε κεντρώο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οπως λέει, στην τωρινή κρίση του ΣΥΡΙΖΑ, ο αγώνας πρέπει να δοθεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος λόγους αξιοπρέπειας.

 «Η Ιστορία δεν γράφτηκε σε αυτόν τον τόπο σε τραπεζικά γραφεία ή σε γραφεία πολυεθνικών. Γράφτηκε σε τόπους θυσιών, αγώνων με αίμα και σε χώρους δουλειάς με ιδρώτα και κόπο», επισημαίνει. 

«Η Ιστορία δεν ξαναγυρίζει στην εποχή των αυτοκρατόρων. Μπροστά μας είναι η εποχή των αγώνων. Γι’ αυτό αποχωρώ και προχωρώ», καταλήγει ο κ. Τόσκας, ευχαριστώντας τον Αλέξη Τσίπρα για τους ρόλους ευθύνης που του εμπιστεύτηκε.

Ολόκληρη η ανάρτηση

Φίλες/φίλοι,

Αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. γιατί η ηγετική του ομάδα οδηγεί την πολιτική του κόμματος σε κατεύθυνση πέρα από τις στοιχειώδεις αρχές της Αριστεράς, τις ανάγκες του λαού και κινείται σε εναρμόνιση με τις επιταγές της οικονομικής ολιγαρχίας.

Η επικοινωνία κυριαρχεί της πολιτικής.

Η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ από σοσιαλδημοκρατικό-αριστερό κόμμα σε κεντρώο είναι σε εξέλιξη.

Η σύγχυση κυριαρχεί.

Η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει τα προβλήματα και δεν εκφράζει τα λαϊκά στρώματα, γιατί ποτέ δεν υπήρξε μέρος τους.

Ορίζει «εχθρούς» για να βρει αφήγημα.

Κατηγορεί άλλους για ελιτισμό για να εγκαθιδρύσει η ίδια την απόλυτη ελίτ.

Μιλάει απευθείας με τη βάση, για να παρακάμψει τα συμφέροντα της βάσης.

Οι «υπασπιστές» της δίνουν διαταγές σε ανθρώπους με ιστορία αγώνων και θυσιών. Η έλλειψη σεβασμού είναι εμφανής.

Στην τωρινή κρίση του ΣΥΡΙΖΑ, ο αγώνας πρέπει να δοθεί ΕΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ. Εστω και μόνο για λόγους αξιοπρέπειας. Και η αξιοπρέπεια είναι κινητήρια δύναμη στους αγώνες.

Η Ιστορία δεν γράφτηκε σε αυτό τον τόπο σε τραπεζικά γραφεία ή σε γραφεία πολυεθνικών. Γράφτηκε σε τόπους θυσιών, αγώνων με αίμα και σε χώρους δουλειάς με ιδρώτα και κόπο.

Οι σημερινές ανάγκες των εργαζομένων των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων δεν χρειάζονται ένα κόμμα με μπόλικο life style και θολές αρχές, αλλά ένα κόμμα-«γερό σκαρί» που να αντέχει στις φουρτούνες, για προστασία των ανθρώπων του μόχθου και της πατρίδας.

Χρειάζεται κόμμα με ρίζες στις λαϊκές ανάγκες για να έχουν λόγο οι εργαζόμενοι να παλέψουν μαζί του.

Η ι=Ιστορία δεν ξαναγυρίζει στην εποχή των αυτοκρατόρων. Μπροστά μας είναι η εποχή των αγώνων.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΠΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΩ…

Ευχαριστώ τον Αλέξη Τσίπρα που μου ανέθεσε υπεύθυνους ρόλους και όσους συνεργαστήκαμε σε μια προσπάθεια βελτίωσης ενδιάμεσων στόχων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.