Εκτος σχολικων ωρων οι εργασιες στα σχολεια

Προχωρά η εργολαβία για τη συντήρηση διδακτηρίων, με προτεραιότητα τις μεγαλύτερες ανάγκες

Εκτός σχολικών ωρών θα γίνονται οι εργασίες στα σχολεία του Δήμου Κομοτηνής. Αυτό τονίστηκε ως απάντηση σε ερώτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής κ. Γιάννη Λεβέντη, που ζήτησε να ενημερωθεί αν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες εργασίες για να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα η σχολική διαδικασία όσο αφορά τις αρμοδιότητες του Δήμου, αλλά και αν οι εργασίες εντός της χολικής χρονιάς δεν θα πραγματοποιούνται τις σχολικές ώρες.

Απαντώντας η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Δέσποινα Πάσσου τόνισε πως κάθε χρόνο η υπηρεσία τους βγάζει εργολαβία για την συντήρηση διδακτηρίων, με την τελευταία να έχει υπογραφεί τον Αύγουστο, και να έχουν ξεκινήσει οι εργασίες από τον εργολάβο.

Όπως τόνισε, ιεραρχήθηκαν σύμφωνα με τα αιτήματα των διευθυντών, ανάλογα με τη λειτουργικότητα και την αναγκαιότητα.

Όπως ανέφερε, στο 8ο Δημοτικό Σχολείο κατάφεραν, μετά από καιρό να εντοπίσουν μια διαρροή που γνώριζαν πως υπήρχε, και τώρα λύνουν το πρόβλημα. Γενικότερα προσπαθούν να ανταποκρίνονται το συντομότερο δυνατόν στις ανάγκες, ενώ οι εργασίες δεν γίνονται κατά τις σχολικές ώρες και πάντα σε συνεννόηση με τους διευθυντές.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί, με αφορμή άλλο ζήτημα που αφορούσε εκ νέου εργασίες στο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ, όπου επανεμφανίστηκε διαρροή νερών, ότι τα περισσότερα κτίρια, που είναι πλέον 40 ετών και χτίστηκαν παλιότερα από τον ΟΣΚ, βγάζουν συνεχώς νέα ζητήματα λόγω καταπόνησης των υλικών, και της ηλικίας τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.