Εκτος εκλογων το κομμα Εμφιετζογλου – Μπογδανου

Ο Άρειος Πάγος απέκλεισε τη συμμετοχή «Πατριωτικής Ένωσης» έπειτα από προσφυγή για «κλοπή» σήματος και ονόματος

Δεν θα συμμετέχει στις εκλογές της 21ης Μαΐου το κόμμα – συμμαχία «Πατριωτική Ένωση» των Πρόδρομου Εμφιετζόγλου και Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου έβαλε «μπλόκο» κατόπιν της προσφυγής που κατατέθηκε από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ “ΕΛ.ΛΑ.Σ” – ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, στην οποία υποστηρίχθηκε ότι οι κύριοι Μπογδάνος – Εμφιετζόγλου του «έκλεψαν» το όνομα.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα ότι δικαιούχος του ονόματος είναι το προσφεύγον κόμμα, ενώ επιπλέον κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης», το αστέρι της Βεργίνας, είναι εθνικό σύμβολο που, εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του.

«Το καθεστώς κόβει όποιο πατριωτικό κόμμα το απειλεί. Ο ΑΠ αποκλείει πραξικοπηματικά και αδικαιολόγητα την #ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΕΝΩΣΗ και το διαρρέει πριν καν ενημερωθούμε θεσμικά. Φοβούνται τον εθνικό μας λόγο και ότι δεν μας ελέγχουν. Είμαστε και θα είμαστε εδώ. Θα μας βρουν μπροστά τους», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο αντιπρόεδρος του συνασπισμού, σχολιάζοντας τη δικαστική απόφαση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.