Εκτακτη περιοδεια του ΚΚΕ στις Σαπες

Ενημέρωση για τις αρνητικές εξελίξεις στο θέμα του χρυσού

Εκτάκτως σήμερα το πρωί, Παρασκευή 8 Ιουλίου, θα βρεθεί κλιμάκιο της Τομεακής Οργάνωσης Ροδόπης του ΚΚΕ στις Σάπες για περιοδεία στην Λαϊκή Αγορά με επικεφαλής τον Βαγγέλη Ευαγγελόπουλο, γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Ροδόπης. 

Στόχος της περιοδείας είναι η ενημέρωση του λαού της περιοχής για τις αρνητικές εξελίξεις που δρομολογούνται όσον αφορά την εξόρυξη χρυσού στην περιοχή μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ουσιαστικά ακυρώνει την απόφαση  του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης που απέρριπτε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της εξόρυξης στις Σάπες Ροδόπης. 

Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής σε αγωνιστική ετοιμότητα. Να παρθούν εδώ και τώρα πρωτοβουλίες ενάντια στα σχέδια εξόρυξης του χρυσού. Μόνο η συντονισμένη πάλη των εργαζομένων και του λαού μπορεί να αποτρέψει αυτά τα σχέδια. Σε αντιπαράθεση με τη λογική των δήθεν «ανταποδοτικών» οφελών και της δήθεν «αειφόρου» ανάπτυξης.

Όπως τονίζει η Τομεακή Επιτροπή: «Οι αγώνες, οι μαζικές κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής για το εδώ και μια 20ετία σχεδιαζόμενο έγκλημα κατάφεραν τη σοβαρή καθυστέρηση αυτών των εξελίξεων σε Σάπες και Πέραμα. Με το ίδιο πείσμα όμως εμμένουν και τα κοράκια – χρυσοθήρες, αφού τα κέρδη είναι τεράστια και οι πλάτες από ΕΕ και κυβερνήσεις εξασφαλισμένες.

Το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά απέναντι στην παραχώρηση του ορυκτού πλούτου και ιδιαίτερα του χρυσού σε μονοπωλιακούς ομίλους, πολύ περισσότερο που μια τέτοια επένδυση εγκυμονεί σοβαρούς περιβαλλοντικούς και άλλους κινδύνους για τους κατοίκους και την περιοχή, δημιουργεί άμεσα και μακρόχρονα προβλήματα στην υγεία των κατοίκων, προβλήματα στον υδροφόρο ορίζοντα, καταστρέφει καλλιέργειες. Και από αυτή την άποψη, θα πλήξει ολόκληρη την περιοχή, τον αγροτικό της πλούτο, γενικότερα τον φυσικό της πλούτο, την κτηνοτροφία, την αλιεία και τον τουρισμό. Με πρώτα θύματα τους αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους, τους εργαζόμενους αυτών των τομέων και κλάδων.

Ο ορυκτός πλούτος της χώρας είναι λαϊκή περιουσία και σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παραχωρείται σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.