Εκλογες στον ΣΥΡΙΖΑ: Μαχη μεταξυ Αχτσιογλου-Κασσελακη για την αναδειξη νεου προεδρου

Πρωτιά Αχτσιόγλου στη Ροδόπη

Αγγελική Κουγιουμτζόγλου: «Η κοινωνία απέδειξε πως είναι εδώ, παρακολουθεί και στέλνει πολιτικά μηνύματα τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και στα υπόλοιπα κόμματα»

Το ρεύμα αποδοχής που φαίνεται πως διέθετε ο Στέφανος Κασσελάκης, πιστοποίησε το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής για την ανάδειξη νέου προέδρου  στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Η συμμετοχή σε πανελλαδικό επίπεδο ανήλθε σε 148.821 ψηφοφόρους εκ των οποίων οι 40.000 είναι νέα μέλη που πραγματοποίησαν την εγγραφή τους την ημέρα της ψηφοφορίας.

Όσο για τα αποτελέσματα, ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε ποσοστό 44,91% έναντι 36,18% της Έφης Αχτσιόγλου. Ακολούθησαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με 8,93%, ο Νίκος Παππάς με ποσοστό 8,68% και ο Στέφανος Τζουμάκας με 1,3%.

Αφού κανένας υποψήφιος δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί στον δεύτερο γύρο μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και της Έφης Αχτσιόγλου. Θυμίζουμε πως στον δεύτερο γύρο έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όσοι ψήφισαν στον πρώτο αλλά και όσοι είναι ήδη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην δήλωση μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να τον στηρίξουν και την επόμενη Κυριακή. Τονίζοντας μεταξύ άλλων για το εκλογικό αποτέλεσμα πως «έγινε το πρώτο βήμα για να έχει ο τόπος προοδευτική κυβέρνηση σύντομα» καθώς και ότι «ελπίδα είμαστε όλοι μαζί και να γίνει ελπίδα πράξη να επιστρέψουμε την επόμενη Κυριακή στις κάλπες. Πάμε για τη νίκη».

Σαφή πρόθεση να επιχειρήσει την ανατροπή του σκηνικού έδωσε με την δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου, που κάλεσε του ψηφοφόρους του κόμματος λέγοντας: «Να προσέλθετε στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή» αφού «θα είναι καθοριστική». Σημείωσε πως «θα καθορίσει αν τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικούς όρους ή όχι» όπως και αν θα δοθούν «με όρους σοβαρότητας, εμπειρίας και ευθύνης». Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων» ενώ επισήμανε ότι η πολιτική αντιπαράθεση θα γίνει και εντός κοινοβουλίου. Σημειώνοντας πως «θέλουμε να νικήσουμε το καθεστώς της δεξιάς».

Τα αποτελέσματα στη Ροδόπη

Στη Ροδόπη συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία 700 άτομα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος.

Την πρωτιά στη Ροδόπη κατέλαβε η Έφη Αχτσιόγλου με 354 ψήφους και ποσοστό 50,6%. Ακολούθησε ο Στέφανος Κασσελάκης με 242 ψήφους και ποσοστό 34,6%, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος 44 ψήφους και ποσοστό 6,3%, ο Νίκος Παπάς 35 ψήφους και ποσοστό 5,0%, ο και ο Στέφανος Τζουμάκας με 5 ψήφους και ποσοστό 0,7%. 

Αγγελική Κουγιουμτζόγλου: «Το στοίχημα της συμμετοχής κερδήθηκε»

Μιλώντας μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο Παρατηρητής η Συντονίστρια της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης κ. Αγγελική Κουγιουμτζόγλου, ευχαρίστησε τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών που έβγαλαν σε πέρας την εκλογική διαδικασία με άψογο τρόπο, όπως και όλα τα μέλη παλιά και νέα που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.

«Το πρώτο στοίχημα της συμμετοχής κερδήθηκε, η κοινωνία απέδειξε πως είναι εδώ, παρακολουθεί και στέλνει πολιτικά μηνύματα τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και στα υπόλοιπα κόμματα. Ο επόμενος στόχος μας είναι να προχωρήσουμε με Ενότητα και να ριζωθεί μέσα στην κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ώστε να μπορέσει ξανά να κυβερνήσει» τόνισε η ίδια.

«Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε πως αυτούς τους δύο μήνες δεν είχε καμία ευθύνη για τίποτα»

Στο περιθώριο της ερτζιανής της παρουσίας. η κ. Κουγουμτζόγλου σχολίασε με καυστικό τρόπο και την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καλωσορίζοντας τον στο τιμόνι της χώρας. «Ο κ. Μητσοτάκης μας είπε πως αυτούς τους δύο μήνες κάποιος άλλος κυβερνούσε τη χώρα και αυτός δεν είχε καμία μα καμία ευθύνη για τίποτα. Ίσως ψέλλισε κάτι για έλλειψη συντονισμού» είπε συγκεκριμένα η κ. Κουγιουμτζόγλου, σπεύδοντας να συμπληρώσει: «Βέβαια κατηγόρησε κάθε επιστημονική φωνή που προειδοποιούσε για τις καταστροφές. Και “τιμωριτικά” μετέφερε το Εθνικό Αστεροσκοπείο στην αρμοδιότητα του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για να υπάρχει έλεγχος του. Εν ολίγοις μας είπε ότι λειτούργησε άψογα το επιτελικό κράτος στη Θεσσαλία, πως η Δαδιά δεν κάηκε και άλλα τέτοια».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.