Εκλογες στη Ρωσια: Σαρωτικη νικη για τον Πουτιν

Συμμετοχή ρεκόρ 77,44% στις προεδρικές εκλογές

Ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής της Ρωσίας δήλωσε σήμερα Δευτέρα 18 Μαρτίου ότι η συμμετοχή των πολιτών στις προεδρικές εκλογές της χώρας που ολοκληρώθηκαν χθες έφθασε το 77,44%, ποσοστό-ρεκόρ για τη μετασοβιετική εποχή.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος επανεξελέγη και θα βρίσκεται για άλλα έξι χρόνια στο Κρεμλίνο, σκιαγράφησε το πορτρέτο μιας Ρωσίας την οποία «δυναμώνει» η νίκη του και δεν θα αφεθεί να «εκφοβιστεί» από τους αντιπάλους της.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, στην εξουσία για σχεδόν ένα τέταρτο του αιώνα, έλαβε πάνω από το 87% των ψήφων με το 98% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την εκλογική επιτροπή. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει λάβει ποτέ, έπειτα από μια εκλογική διαδικασία στην οποία η αντιπολίτευση είχε τεθεί στο περιθώριο.

Απευθυνόμενος στους Ρώσους χθες βράδυ ο κ. Πούτιν ευχαρίστησε όσους πήγαν να ψηφίσουν και δημιούργησαν τις συνθήκες ώστε να υπάρξει «εσωτερική πολιτική σταθεροποίηση και ενίσχυση», δυο χρόνια μετά τη ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία και τις άνευ προηγουμένου κυρώσεις της Δύσης που ακολούθησαν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.