Εκλογες 2023: Την διαλυση της Βουλης ζητησε απο την ΠτΔ ο Κυριακος Μητσοτακης

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να θυροκολληθεί στη Βουλή σήμερα, Σάββατο, 22 Απριλίου, το απόγευμα

Τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών εισηγήθηκε πριν από λίγη ώρα στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκηρύσσοντας και επίσημα οι εκλογές στις 21 Μαΐου.

Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να θυροκολληθεί στη Βουλή σήμερα, Σάββατο, 22 Απριλίου, το απόγευμα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας.

«Έχω τη χαρά να σας παραδώσω την πράξη του υπουργικού με την οποία εισηγούμαστε τη διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εκλογών την 21 Μαΐου σε 4 εβδομάδες από τώρα Αυτό επιτάσσουν τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος.

Επί της ουσίας η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει πρακτικά τη θητεία της όπως εξαρχής είχα πει ότι θα γίνει. Οι πολίτες θα αξιολογήσουν και θα πάρουν αποφάσεις.

Οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας. Εύχομαι να υπάρξει γόνιμη αντιπαράθεση επιχειρημάτων, να μείνουμε μακριά από τοξικότητες που δεν ταιριάζουν στο κλίμα των εκλογών και δεν είναι εναρμονισμένες με τη συνολική διάθεση της κοινωνίας.

Να ευχηθώ προεκλογική περίοδος να είναι εφαλτήριο για μέγιστη δυνατή συμμετοχή των πολιτών και απευθύνομαι ιδιαίτερα στα νέα παιδιά που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά. Η συμμετοχή τους στις εκλογές είναι ένα στοίχημα για όλους μας. Καλύτερα να συμμετέχουν στις αποφάσεις που θα ληφθούν για το δικό τους μέλλον παρά να επιλέξουν την αποχή.

Το διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής θα θυροκολληθεί σήμερα το απόγευμα και από αύριο το πρωί επίσημα το ρολόι μετρά αντίστροφα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ευχαριστώ κύριε πρωθυπουργέ. Εύχομαι να έχουμε μια ήρεμη και γόνιμη προεκλογική περίοδο για το καλό της χώρας», απάντησε η κ.Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Νωρίτερα, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου υπέγραψαν διά της περιφοράς τη σχετική Πράξη του οργάνου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.