Εκλογες 2023: Ανακοινωθηκε το Επικρατειας του ΠΑΣΟΚ

Στην πρώτη θέση ο Δουδουνής, δεύτερος ο Μάντζος, τρίτη η Χρονοπούλου

Ανακοινώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 29 Απριλίου το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για τις εκλογές της 21ης Μαΐου. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Παναγιώτης Δουδουνής, ενώ τελικά στην κρίσιμη δεύτερη θέση βρίσκεται το όνομα του Δημήτρη Μάντζου. Τρίτη στη σειρά αναγράφεται η Ελένη Χρονοπούλου.

Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του πρώην Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Χρυσόγονου ο οποίος από το 2022 έχει στρατευθεί με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου.

Στο πρόσωπο της καταξιωμένης ιατρού Ρόζας Βρεττού, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογραμμίζει τη σημασία που έχει για τον ίδιο και για το κόμμα, η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η Ιωάννα Τζουλάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, έχει πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό έργο σε Ελλάδα και εξωτερικό και το 2019 τιμήθηκε με το βραβείο L’Oreal Unesco για τις γυναίκες στις επιστήμες.

Η Ελεάννα Δημητρακούδη θεωρείται expert για τα θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και έχει συμμετάσχει ενεργά στις διαπραγματεύσεις και την υιοθέτηση της νομοθεσίας σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Ο Αχιλλέας Παπακώστας είναι από τους πολλά υποσχόμενους της νέας γενιάς ζωγράφων.

Ο Χρήστος Χρυσολωράς είναι ίσως από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα νέου και καινοτόμου αγρότη.

Στη 10η θέση, «το 10 το καλό» σύμφωνα με τους ποδοσφαιρικούς όρους είναι ο Νίκος Σαργκάνης, ο επονομαζόμενος και «φάντομ» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Γρηγόρη Λαμπράκη συμμετέχει επίσης σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρώην Υπουργός και επικεφαλής του In Social Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος έχει επιμεληθεί το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής καταλαμβάνει την τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.
Αλέξανδρος Διαμαντης

Η λίστα με τα ονόματα στο Επικρατείας

  1. Παναγιώτης Δουδωνής
  2. Δημήτρης Μάντζος
  3. Ελένη Χρονοπούλου
  4. Αγάθη-Ρόζα Βρεττού
  5. Κώστας Χρυσόγονος
  6. Ιωάννα Τζουλάκη
  7. Μαριζέτα Αντωνοπούλου
  8. Ελένη Άννα Δημητρακούδη
  9. Χρήστος Χρυσολωράς
  10. Νίκος Σαργκάνης
  11. Αχιλλέας Παπακώστας
  12. Γρηγόρης Λαμπράκης
  13. Γεωργία Καζά
  14. Σίμος Γερασιμίδης
  15. Νίκος Χριστοδουλάκης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.