Εκδηλωση και αποκαλυψη της προτομης του Γιωργου – Αλεξανδρου Μαγκακη στην Ιο

Με πρωτοβουλία των φίλων και συνεργατών του, με την ευκαιρία των 100 ετών από τη γέννησή του

Με πρωτοβουλία των φίλων και συνεργατών του ΓΙΩΡΓΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΓΚΑΚΗ, τη στήριξη και συνεργασία του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου Ιητών, διοργανώνεται στην Ίο ειδική εκδήλωση την Κυριακή 7 Αυγούστου 2022, ώρα 19.30, κατά την οποία θα γίνει και η αποκάλυψη της προτομής του σε ειδικό χώρο στο λιμάνι της Ίου.

Όπως είναι γνωστό, φέτος τιμώνται τα 100 χρόνια από τη γέννησή του (1922), ειδικά στη Νάξο και στην Ίο, απ΄ όπου καταγόταν ο πατέρας του (Νάξος) και η μητέρα του (Ίος), τόποι τους οποίος ο Γ.Α. Μαγκάκης αγάπησε και με πολλούς τρόπους τίμησε.

Ο Γιώργος Αλέξανδρος Μαγκάκης, ο οποίος πήρε μέρος στην εθνική και αντιδικτατορική αντίσταση, υπήρξε κορυφαίος επιστήμονας της νομικής επιστήμης, διακεκριμένος διεθνώς ποινικολόγος, καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Χαϊδελβέργης, βουλευτής και Υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και άνθρωπος του πολιτισμού.

Την προτομή φιλοτέχνησε ο γλύπτης Γιώργος Ρούσσης. Την εκδήλωση θα τιμήσουν οι αρχές της Ίου και των Κυκλάδων, κύριοι ομιλητές έχουν κληθεί, ο π. Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Πουσαίος και ο π. Υπουργός και συγγραφέας κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.