Εκδηλωσεις απο ΚΚΕ και ΚΝΕ Ροδοπης για την επετειο εξεγερσης του Πολυτεχνειου

«Γιατί παραμένει επίκαιρος ο αγώνας για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία»

Σειρά εκδηλώσεων επιμελήθηκαν για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ και η ΤΣ Ροδόπης της ΚΝΕ. Οι δύο τοπικές οργανώσεις θα πραγματοποιήσουν κατάθεση στεφάνων το πρωί της Παρασκευής στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης ενώ θα συμμετέχουν και στην πορεία το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Ακολουθεί αναλυτικά το μήνυμα-προσκλητήριο των δύο οργανώσεων για την επέτειο, καθώς και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιήσουν:

«”Έξω οι ΗΠΑ – έξω το ΝΑΤΟ”, “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία”: 50 χρόνια μετά, τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου και της αντιδικτατορικής πάλης παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα. Μας δείχνουν τον δρόμο για ακόμα πιο αποφασιστικούς, μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες.

Γιατί παραμένει επίκαιρος ο αγώνας ενάντια στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στην σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ με την στήριξη ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Γιατί παραμένει επίκαιρος ο αγώνας για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, την ώρα που η λαϊκή οικογένεια, η νεολαία χτυπιούνται αλλεπάλληλα από το τεράστιο κύμα ακρίβειας σε συνδυασμό με τους χαμηλούς μισθούς, την τεράστια φορολογία, με την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας.

Με όπλο την πείρα των αγώνων του χτες, προετοιμάζουμε τις νέες νικηφόρες αναμετρήσεις µε τη δικτατορία του κεφαλαίου! Για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, για να δυναμώσει ο αγώνας για τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νέας γενιάς, για δωρεάν, σύγχρονες σπουδές, για δουλειά με δικαιώματα, για τη ζωή που μας αξίζει, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό. 

Στα πλαίσιο εορτασμού των 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου η ΤΕ Ροδόπης του ΚΚΕ και το ΤΣ Ροδόπης της ΚΝΕ καλούν τον λαό και την νεολαία να συμμετέχουν:

  • Στην κατάθεση στεφάνων από τις Οργανώσεις Ροδόπης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 10:30 στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης
  • Στην Συγκέντρωση εργατικών σωματείων, φοιτητικών και άλλων συλλόγων για τον αγωνιστικό εορτασμό των 50 χρόνων από τον ξεσηκωμό την Παρασκευή 17 Νοέμβρη στις 17:00 στην Παλιά Νομική
  • Στην Εκδήλωση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με ομιλητή τον Γιάννη Γκιόκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, το Σάββατο 18/11 –19:00 – στην Παλιά Νομική, στο κτήριο του τμήματος των Παρευξεινίων, Αίθουσα Β. Θα πραγματοποιηθεί και μουσικό αφιέρωμα
  • Στην Κεντρική Έκθεση του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, αφιερωμένη στα 50 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, που θα φιλοξενείται στην Παπαδριέλλειο Δημοτική Πινακοθήκη (Κονδύλη 64). Στον χώρο θα προβάλλεται αδημοσίευτο οπτικό υλικό από τις μέρες του ξεσηκωμού και την δράση της ΚΝΕ από την ίδρυσή της στα χρόνια της δικτατορίας μέχρι και σήμερα. Μέρες και ώρες λειτουργίας:
  • Τετάρτη 15/11 – 18:00-21:00
  • Πέμπτη 16/11 – 11:00-13:00 & 18:00-21:00

Παρασκευή 17/11 – 11:00-13:00 & 19:00-21:00».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.