«Ειμαστε εδω για να ενωνουμε και οχι να χωριζουμε» (+Gallery)

Για ισότητα, ισονομία και δικαιοσύνη μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στη Φιλλύρα

Να εμπιστευτεί τα δημόσια νηπιαγωγεία κάλεσε τη μειονότητα ο Πρωθυπουργός, αφήνοντας πίσω «άτυπες δομές χωρίς άδεια και παιδαγωγική επάρκεια»


«Είμαστε, όλοι οι Έλληνες πολίτες, ίσοι απέναντι στον νόμο, με ίδια δικαιώματα, ανεξάρτητα από τα πιστεύω μας» τόνισε από τη Φιλλύρα ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, την οποία επισκέφτηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Θράκη.
 
Έκανε μάλιστα ειδική μνεία στην εκπαίδευση, καλώντας τα μέλη της μειονότητας να αγκαλιάσουν τα δημόσια νηπιαγωγεία, και η εκπαίδευση των παιδιών τους «να μη γίνεται σε άτυπες δομές χωρίς άδεια και παιδαγωγική επάρκεια».
 

 

Περισσότερο προσωπικό και μηχανήματα θέλει ο Δήμος

 
Αρχικά ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αρριανών κ. Αμέτ Ριτβάν ο οποίος του εξέθεσε τα προβλήματα της περιοχής, ζητώντας περισσότερο προσωπικό για τη δημιουργία τεχνικής υπηρεσίας, μηχανήματα για την αγροτική οδοποιία καθώς και ένταξη όλων των οικισμών του Δήμου στο καθεστώς των μειονεκτικών περιοχών.
 
Κατόπιν βρέθηκε στην πλατεία του οικισμού, όπου μίλησε στους συγκεντρωμένους πολίτες για το όραμα του για ανοιχτές και δημοκρατικές κοινωνίες, όπου η σχέση των πολιτών με το κράτος δεν επηρεάζεται από την καταγωγή ή το θρησκευτικό τους φρόνημα.
 
 «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζει παιχνίδια εις βάρος των πολιτών μας» τόνισε, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα αγωνιστεί «για να μην επιστρέψουμε σε λογικές που διχάζουν».
 
«Είμαστε όλοι Έλληνες πολίτες με ίδια δικαιώματα, ίσοι απέναντι στο νόμο, ανεξάρτητα από τα πιστεύω μας» επισήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι οι πολίτες της Θράκης πρέπει να είναι ασφαλείς και να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τους πολίτες των υπόλοιπων περιοχών.
 
 

Όχι στα κηρύγματα μίσους

 
Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε τη συμπεριφορά όσων «χαίρονται να μιλούν με κηρύγματα μίσους, να χωρίζουν τους πολίτες σε μειονότητες και πλειονότητες και να μιλούν για τις διαφορές ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, σε ξένους και γηγενείς».
 

«Ξέρω, ότι ακόμη και σήμερα, υπάρχουν πολλοί που επιχαίρουν να λένε ότι οι διαφορές μας είναι αυτές που πρέπει να μας χωρίζουν αντί να μας ενώνουν. Χαίρονται, να μιλούν, πολλές φορές στα όρια του μίσους, και να χωρίζουν τους Έλληνες πολίτες ανάλογα με τον Θεό που πιστεύουν, σε πλειονότητες και μειονότητες. Να μιλούν για τις διαφορές, ανάμεσα σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, σε ξένους και γηγενείς. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, τόσο εγώ, όσο και η κυβέρνησή μου, θα αγωνιστούμε ώστε να μην επιτρέψουμε αυτές τις λογικές που διχάζουν. Και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν και σε καμία ξένη αρχή να παίζει παιχνίδια εις βάρος των πολιτών μας, εκμεταλλευόμενη πολλές φορές λάθη και παραλείψεις της ίδιας της πολιτείας. Είμαστε, όλοι οι Έλληνες πολίτες, ίσοι απέναντι στον νόμο, με ίδια δικαιώματα, ανεξάρτητα από τα πιστεύω μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
 
Επισήμανε ότι «υπάρχουν πολλοί πολιτικοί που κομπάζουν ότι με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρώπη και στον κόσμο οι προοδευτικές ιδέες ηττώνται» για να αντιτείνει ότι «εμείς είμαστε εδώ για να θυμίζουμε ότι αξίες, όπως η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός, η ειρηνική συμβίωση δεν μπορούν να ηττηθούν ποτέ».
 
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η περιοχή είναι από τις πιο φτωχές της Ευρώπης και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει σκληρή δουλειά ώστε να αλλάξει αυτή η αρνητική πρωτιά.
 
«Όπως έλεγε και ο Γιάννης Ρίτσος, «τραγουδάμε για να ενώνουμε τον κόσμο». Και εμείς είμαστε εδώ για να ενώνουμε και όχι να χωρίζουμε. Διότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα. Είναι οι ανάγκες μας, οι ίδιες ανάγκες που έχουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια, με ισότητα, ισονομία, δικαιοσύνη και να προκόψουμε εμείς και τα παιδιά μας».

 

«Εμπιστευτείτε τα δημόσια νηπιαγωγεία»

 
Μάλιστα έκανε ειδική μνεία στη δημιουργία μιας σύγχρονης δημόσιας μειονοτικής εκπαίδευση για να σταματήσει το φαινόμενο της εκτεταμένης μαθητικής διαρροής στα σχολεία της Θράκης και να δημιουργούνται ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και στην επαγγελματική αποκατάσταση για όλους τους Έλληνες πολίτες, και η εκπαίδευση των παιδιών τους «να μη γίνεται σε άτυπες δομές χωρίς άδεια και παιδαγωγική επάρκεια, αλλά να φθάσουμε στο σημείο, όπου θα εμπιστευθείτε με την καρδιά σας τα δημόσια νηπιαγωγεία που θα παρέχουν σύγχρονη προσχολική εκπαίδευση, η οποία θα ανταποκρίνεται και θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των παιδιών σας».
 
Τέλος ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη δωρεάν παροχή ψηφιακών δεκτών προς όλους τους πολίτες των ορεινών οικισμών της Θράκης για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση από τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.