Ειδικος αγορητης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.-ΚΙΝΑΛ ο Ιλχαν Αχμετ στο νομοσχεδιο: «Επιταχυνση των διαδικασιων ολοκληρωσης του Ελληνικου Κτηματολογιου»

Εξέφρασε προβληματισμό για την αντιμετώπιση των εργαζομένων και κράτησε στάση αναμονής για τυχόν αλλαγές

Προβληματισμό για την αντιμετώπιση των εργαζομένων του Κτηματολογίου εξέφρασε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , Ιλχάν Αχμέτ κατά την δεύτερη συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης &Δικαιοσύνης, στην κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου όσο και στην ακρόαση των φορέων που έχουν άμεσο ενδιαφέρον με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο της κυβέρνησης με γενικό τίτλο : Επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του Ελληνικού Κτηματολογίου: Διεκπεραίωση εκκρεμοτήτων στις μεταγραφές ακινήτων και ενίσχυση της επιχειρησιακής λειτουργίας του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Ελληνικό Κτηματολόγιο» – Απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών μεταβίβασης ακινήτων – Ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

Σύμφωνα με τον κ. Ιλχάν Αχμέτ, «το νομοσχέδιο αυτό, αν και σε γενικές γραμμές κινείται σε μια θετική κατεύθυνση, χιλιάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται με τις εκκρεμότητες στην καταχώρηση των δικαιωμάτων τους, εντούτοις στο περιεχόμενό του υπάρχει και μια σαφής ιδεολογική αντιμετώπιση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.    

Ειδικότερα, ως προς το θέμα των υπαλλήλων του Κτηματολογίου αλλά και των υπαλλήλων του Υποθηκοφυλακείων δεν δίνει καμία λύση  στο χρόνιο πρόβλημα της υποστελέχωσης τους. Αντιθέτως, προσπαθεί με κάθε τρόπο να πάρει από τον Φορέα το κεφάλαιο/αποθεματικό που έχει, προβλέποντας μάλιστα Ειδική Διάταξη.

«Κύριε Υπουργέ, εμείς θα περιμένουμε και στη Δεύτερη Ανάγνωση, αλλά πολύ περισσότερο στην Ολομέλεια, τις όποιες τυχόν διορθώσεις που θα κάνετε και θα τις δείτε με το Νομικό Συμβούλιο και αναλόγως στην Ολομέλεια θα τοποθετηθούμε και έχουμε όλο το θάρρος και το πολιτικό ήθος, να στηρίξουμε ό,τι έρχεται από την Κυβέρνηση και κινείται σε σωστή κατεύθυνση», κατέληξε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.