Ειδικη εκδηλωση φωταγωγησης χριστουγεννιατικου δεντρου στον Ιασμο

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του φωταγώγησε ο Δήμος Ιάσμου, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Στην αρχή, τιμήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα για τη συνδρομή του στην κατάσβεση της πρόσφατης πυρκαγιάς στο Παπίκιο Όρος. Το τιμητικό βραβείο παρέλαβε ο Πυραγός κ. Ευδόκιμος Φουρουντζής, εκπροσωπώντας τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοικήσεως ΑΜΘ, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εκτός νομού δεν μπόρεσε να παραστεί στην τελετή.

Ακολούθησε το σύνθημα για το άναμμα του δέντρου από την κ. Ειρήνη Τσακίρη, ενώ τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό του Ιάσμου.   

Ο Δήμαρχος Οντέρ Μουμίν ευχαρίστησε τον κόσμο, που παρά το κρύο και τον δυνατό αέρα, έσπευσε στην Πλατεία Ηρώων Ιάσμου. «Η διοίκηση του Δήμου Ιάσμου γράφει για άλλη μια φορά ιστορία», τόνισε ο κ. Μουμίν, διότι «υπό μειονοτικό μουσουλμάνο δήμαρχο ανάβει για πρώτη φορά στην ιστορία του χριστουγεννιάτικο δέντρο».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απεσταλμένοι των εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τους οποίους ευχαρίστησε ο Δήμαρχος Ιάσμου για την παρουσία τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ιδιαίτερη τιμή για μας, η διοίκηση του Δήμου Ιάσμου αγκαλιάζει όλο το συνταγματικό τόξο, όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου».

Η αποφώνηση είχε μουσική χροιά, με την ερμηνεύτρια Μαρκέλλα Κουκούλη, συνοδευόμενη από τον πιανίστα Αντώνη Παλαμάρη, να αποδίδει τραγούδια ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.