Εγκριθηκε το αιολικο παρκο κοντα στη Χλοη

Πράσινο φως από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Υπέρ της εγκατάστασης η τοπική κοινότητα Κέχρου

Την έγκρισή του, κατά πλειοψηφία, έδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 36MW, στις θέσεις «Αμμούδα-Μεγάλη Ράχη-Καπεταναίος», περίπου 39 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης της Κομοτηνής στα ανατολικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Οι αποστάσεις των γειτονικών οικισμών από τις κοντινότερες προς αυτούς Ανεμογεννήτριες είναι 650 μέτρα από τον οικισμό της Χλόης, 2,5 χιλιόμετρα από τον οικισμό του Κέχρου και 2 χιλιόμετρα από τον οικισμό της Άνω Καμπής.

Η χωροθέτηση του συγκεκριμένου αιολικού, όπως και πολλών άλλων είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο Περιφερειακό, με το θέμα να αποσύρεται δύο φορές μέχρι την τελική έγκρισή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το συγκεκριμένο αιολικό ζητήθηκε, και κατατέθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, θετική απόφαση της τοπικής Κοινότητας Κέχρου, που έκαμψε τις αντιρρήσεις αρκετών, αλλά όχι όλων των συμβούλων, με το θέμα τελικά να εγκρίνεται κατά πλειοψηφία.

Εγκρίθηκε και το αιολικό πάρκο κοντά στη Δροσιά

Ισχνότερη ήταν η πλειοψηφία που ενέκρινε την κατασκευή του αιολικού πάρκου συνολικής ισχύος 25,2ΜW, στη θέση «ΤΡΟΥΛΟΣ» του Δήμου Αρριανών Π.Ε. Ροδόπης που αποτελείται από 6 ανεμογεννήτριες, ισχύος 4,2 MW η κάθε μία.

Το συγκεκριμένο αιολικό πάρκο βρίσκεται κοντά στον οικισμό της Δροσιάς, σε τρία σημεία, όμως στο περιφερειακό δεν προσκομίστηκε κάποιο έγγραφο από την τοπική κοινότητα, θετική ή αρνητική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.