Εγκριθηκε η προσληψη 15.495 σχολικων καθαριστριων σε ολη τη χωρα

Με την περσινή μέθοδο η πρόσληψή τους

Την πρόσληψη 15.495 σχολικών καθαριστριών ενέκρινε το υπουργείο Εσωτερικών με στόχο την πλήρη και έγκαιρη διασφάλιση των συνθηκών ατομικής και δημόσιας υγιεινής στα σχολικά κτήρια της χώρας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το προσωπικό καθαριότητας θα  προσληφθεί με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους Δήμους ολόκληρης της Χώρας και για την κατανομή του έχει ακολουθηθεί η περσινή εξορθολογισμένη μέθοδος σύμφωνα με την οποία ελήφθησαν διασταυρωτικά στοιχεία από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και τους Δήμους αναφορικά με το συνολικό εμβαδό της, προς καθαρισμό, επιφάνειας των σχολικών κτηρίων. 

Με τη μέθοδο αυτή υπολογίστηκε η κάλυψη των πραγματικών αναγκών καθαριότητας σε ανθρωποώρες και αντιστοιχίστηκε με την ορθή κατανομή των αναγκαίων ποσών». 

Η συνολική δαπάνη των αμοιβών του προσωπικού καθαριότητας στα σχολικά κτήρια θα ανέλθει στο ποσό των 85.000.000 ευρώ περίπου.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι από πλευράς σχολικών καθαριστριών έχουν εκφραστεί έντονες διαφωνίες για την μέθοδο προσλήψεων που ακολουθείται, κάνοντας λόγο για εργαζόμενους δύο ταχυτήτων σε σχέση με τις μόνιμες καθαρίστριες. «Κάνουμε την ίδια δουλεία και πληρωνόμαστε λιγότερο» επισημαίνουν χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.