Εγκλωβισμενοι στη γραφειοκρατια παλιννοστησαντες ομογενεις

Δεν τους έχει αποδοθεί ελληνική ιθαγένεια ακόμα και μετά από 20 χρόνια παραμονής στη χώρα - Νομοθετική ρύθμιση ζητά ο Δ. Χαρίτου

Με πρωτοβουλία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τον υπουργό Εσωτερικών να προχωρήσει σε νομοθετική  ρύθμιση  προκειμένου να διευκολύνει την απόδοση ελληνικής ιθαγένειας σε παλιννοστήσαντες ομογενείς, που διαβιούν για πάρα πολλά χρόνια στην χώρα μας και βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα γρανάζια της  γραφειοκρατίας. 

Με αφορμή υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ελληνοποντίων Παλιννοστησάντων από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ (Π.Ο.Σ.Ε.Π.), οι βουλευτές  επισημαίνουν ότι όσοι ομογενείς δεν πρόλαβαν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια με τις παλαιότερες ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 46 του Ν. 4508/2017 σήμερα υποχρεώνονται να αποδείξουν μέσω μιας σύνθετης και αυστηρής διαδικασίας την ελληνική τους συνείδηση ενώπιον εξεταστικών επιτροπών. Οι ομογενείς με το υπόμνημα τους διαμαρτύρονται γιατί η Ελληνική Πολιτεία τους αντιμετωπίζει ως αλλογενείς ακόμα κι αν ζουν και εργάζονται στην χώρα μας για περισσότερα από είκοσι χρόνια.

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό αν προτίθεται να προχωρήσει σε νέα νομοθετική ρύθμιση που θα δώσει τη δυνατότητα στους ομογενείς την δυνατότητα να αποκτούν ευχερέστερα την ελληνική ιθαγένεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.