Εφυγε απο τη ζωη ο Νικολαος Κλειτος

Διετέλεσε βουλευτής Σερρών και επί σειρά ετών υπουργός σε κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο πολιτικός κι επί σειρά ετών υπουργός σε κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Νικόλαος Κλείτος.

Την είδηση έκανε γνωστή η κόρη του, δημοσιογράφος, Λίνα Κλείτου, με ανάρτησή της στο Χ.

«Καλό ταξίδι στο φως αγαπημένε μου πατέρα. Σε ευχαριστώ για όλα» έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο Νικόλαος Κλείτος είχε γεννηθεί το 1929 στον Άγιο Χριστόφορο Σερρών και σπούδασε νομικά και οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε βουλευτής Σερρών με τη Νέα Δημοκρατία από το 1974 μέχρι το 1993, και χρημάτισε υφυπουργός Εσωτερικών (1990-1991) και υπουργός Εσωτερικών (1991-1992) στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ το 1993 προσχώρησε στην Πολιτική Άνοιξη.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΝΔ

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη τον Νικόλαο Κλείτο, ένα από τα στελέχη που συγκρότησαν την πρώτη Κοινοβουλευτική της Ομάδα το 1974», αναφέρεται σε συλλυπητήρια ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ για την απώλεια του Νικόλαου Κλείτου.

«Γεννήθηκε το 1929 στον ‘Αγιο Χριστόφορο Σερρών και σπούδασε νομικά και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε ως βουλευτής Σερρών μέχρι το 1993, ενώ διετέλεσε και Υπουργός Εσωτερικών στην Κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.Εργάστηκε με συνέπεια για την ιδιαίτερη πατρίδα του και αγαπήθηκε από τους συμπολίτες του.Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.