Εφυγε απο τη ζωη ο Χρηστος Τρελλης

Κορυφαίο στέλεχος του ΚΚΕ στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ – Η ανακοίνωση του κόμματος

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 70 ετών ο γεωπόνος και στέλεχος του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Τρέλλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ ο εκλιπών αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα οποία πολέμησε με σθένος, ωστόσο σήμερα έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Υπενθυμίζουμε πως ο εκλιπών, μεταξύ άλλων διετέλεσε επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης ΑΜ-Θ» και Περιφερειακός Σύμβουλος, θέση από την οποία παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Το ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη τον σύντροφο Χρήστο Τρέλλη, στέλεχος του ΚΚΕ, με σημαντική προσφορά στις Οργανώσεις της ΚΝΕ και του Κόμματος στη Μακεδονία και τη Θράκη, που έφυγε σήμερα πρόωρα από τη ζωή, μετά από μάχη με προβλήματα υγείας.

Ο σ. Χρήστος Τρέλλης, παιδί πολύτεκνης αγροτικής οικογένειας, γεννήθηκε το 1954 στο Αγιόφυλλο Καλαμπάκας, ο πατέρας του συμμετείχε στην Εθνική Αντίσταση μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ και φυλακίστηκε για δύο χρόνια.

Ο σ. Χρήστος σπούδασε στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ, εργάστηκε ως γεωπόνος, και από νεαρή ηλικία, με την πτώση της Χούντας, εντάχθηκε στο κίνημα της νεολαίας και το 1977 οργανώθηκε στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ, το οποίο υπηρέτησε με αίσθημα προσφοράς ως το τέλος της ζωής του.

Στα περισσότερα από 40 χρόνια κομματικής ζωής, ο σ. Χρήστος Τρέλλης ανέλαβε πολλές και υπεύθυνες θέσεις. Από τις πρώτες κιόλας μέρες της ένταξής του στην ΚΝΕ και στο Κόμμα, συνέβαλε στις οργανώσεις της Χαλκιδικής, του Έβρου και της Ροδόπης, ως μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Μακεδονίας – Θράκης της ΚΝΕ και μετά την απόλυσή του από τον στρατό συνέχισε στη δουλειά του Κόμματος, διετέλεσε μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Έβρου, Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Βορείου Έβρου, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου, καθώς και μέλος της Επιτροπής Αν. Μακεδονίας – Θράκης και του Γραφείου της για πολλά χρόνια.

Το διάστημα της κρίσης στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα και στο ίδιο το ΚΚΕ, ο σ. Χρήστος αντιπάλεψε τις προσπάθειες διάλυσης του Κόμματος, υπερασπίστηκε τις αρχές και την επαναστατική του ιδεολογία και συνέβαλε σημαντικά στη συγκρότηση και την ενίσχυση των Οργανώσεών του τα χρόνια που ακολούθησαν. Ο σ. Χρήστος Τρέλλης ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ σε πολλές εκλογικές μάχες, υποψήφιος Υπερνομάρχης Ροδόπης – Έβρου, ενώ ακόμα έχει εκλεγεί Περιφερειακός Σύμβουλος Αν. Μακεδονίας – Θράκης και υπήρξε επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια, καθώς και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην σύζυγό του συντρόφισσα Φανή, τους δύο γιούς του συντρόφους Γιάννη και Απόστολο, καθώς και σε όλους τους οικείους του».

Η πολιτική κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Γενάρη στις 12μμ στα Β΄ κοιμητήρια Αλεξανδρούπολης.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί οικονομικά το ΚΚΕ.

Συλλυπητήρια στους οικείους και την οικογένειά του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.