Ευθεια επιθεση Οντερ Μουμιν κατα των επιδοξων αντιπαλων στις επομενες εκλογες

Λάβρος κατά Η. Μπούκα και Τζ. Ιμάμ ο Δήμαρχος Ιάσμου, μιλώντας για «επικίνδυνη ακροδεξιά παρέα»

Με ιδίους πόρους του Δήμου η επισκευή κεντρικών δρόμων του Ιάσμου

Για θέματα του Δήμου Ιάσμου, όσο και για τις πολιτικές κινήσεις που γίνονται στο Δήμο ενάμιση χρόνο πριν από τις δημοτικές εκλογές, μίλησε ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, με την ευκαιρία της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για το φεστιβάλ Κερασιού.

Ο Δήμαρχος απάντησε ερωτήσεις τόσο για ζητήματα του δήμου, όπως τα προβλήματα στην ασφαλτόστρωση που ταλαιπωρούν πολλούς πολίτες, ενώ για τις επερχόμενες εκλογές, έστρεψε τα βέλη του τόσο σε εν δυνάμει αντιπάλους του, αλλά και μέλη της παράταξής του. Σημείωσε άλλωστε πως η παράταξη θα ανανεωθεί κατά 25%, ενόψει των εκλογών.

Με ιδίους πόρους η συντήρηση των κεντρικών δρόμων του Ιάσμου

Όσο αφορά το πρόβλημα των δρόμων, ο κ. Μουμίν παραδέχτηκε πως υπάρχουν προβλήματα στον Ίασμο, όμως σημείωσε πως αυτοί κατασκευάστηκαν το 1974, και καμία από τις διοικήσεις που ακολούθησαν δεν φρόντισε για την συντήρηση και βελτίωσή τους.

Κάποια κομμάτια μπορεί να διορθώθηκαν, «αλλά μέχρι εκεί», επεσήμανε ο κ. Μουμίν και εξήγησε πως για αυτό και ο Δήμος έχει καταθέσει πρόταση στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για την ολική ασφαλτόστρωση του Ιάσμου, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, για την έγκριση του οποίου πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση, και περιμένουν την βοήθεια και όλων των πολιτικών παραγόντων της περιοχής.

Πέρα όμως από αυτό το έργο, σχεδιάζει στις κεντρικές αρτηρίες του Δήμου, με ιδίους πόρους, όπως κάνουν στο δρόμο προς την Εγνατία στον Ίασμο, ότι θα κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις, σε συνεργασία με την Περιφέρεια όπου έχει αρμοδιότητα, και στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, η κεντρική οδός που διέρχεται τον οικισμό του Ιάσμου, καθώς και στην Κεντρική πλατεία και την κάθετη οδό που περνά μπροστά από το Δημαρχείο Ιάσμου.

Θύμισε όμως πως σύντομα ξεκινά και η κατασκευή των διακλαδώσεων του βιολογικού του Ιάσμου, μετά από μεγάλες προσπάθειες του Δήμου και της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, οπότε η όποια αποκατάσταση θα πρέπει να περιμένει τα έργα του.

Ολομέτωπη επίθεση σε Μπούκα

Με αφορμή το θέμα των δρόμων ο Δήμαρχος Ιάσμου άδραξε την ευκαιρία να επιτεθεί στον Πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας Ιάσμου κ. Ηλία Μπούκα, με αφορμή πρόσφατες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προαναφερθείσα αποκατάσταση στην έξοδο προς την Εγνατία.

«Ούτε ο κ. Μπούκας ήξερε, ούτε την προέβλεψε, είναι δικιά μας μελέτη, είναι δικιά μας πολιτική πρωτοβουλία,  και έγινε κατ’ εντολή μου και των αιρετών προς την τεχνική υπηρεσία» ανέφερε. «Συνιστώ στον κ. Μπούκα αντί να προβαίνει σε ανακοινώσεις για τα έργα που κάνουμε εμείς, να κάνει μια συνεργασία με το Δήμο, γιατί μόνο ανακοινώσεις βγάζει και πανηγύρια κάνει εδώ και δύο χρόνια» ανέφερε, καλώντας τον να απολογηθεί για το «μηδαμινό» όπως το χαρακτήρισε, έργο του.

Ανανέωση στο συνδυασμό

Το θέμα της πολιτικής και των επερχόμενων εκλογών απασχολεί ήδη τους επίδοξους δημάρχους, καθώς και τον κ. Μουμίν, ο οποίος ερωτηθείς για το θέμα του συνδυασμού του, τόνισε πως η ανανέωση είναι μια φυσική διαδικασία στην πολιτική, και προβλέπει ανανέωση της τάξης του 25% στα άτομα.

Σημείωσε πάντως πως μπορεί να υπάρχουν συνεργάτες του που δεν έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα της Δημόσιας Διοίκησης και των πλαισίων του συνδυασμού, σημειώνοντας πως ο δρόμος των παραιτήσεων είναι ανοιχτός, και σίγουρα δεν θα είναι μαζί τους την επόμενη φορά.

Κατηγορίες για «ακροδεξιές παρέες»

Όσο για τους αντιπάλους του, ερωτηθείς για τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης κ. Τζανέρ Ιμάμ, που φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να ηγηθεί παράταξης απέναντι στον ίδιο, ο Δήμαρχος Ιάσμου σημείωσε πως στα 2,5 χρόνια που είναι Δημοτικός Σύμβουλος, δεν έχουν ακούσει μια σοβαρή πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τον κατηγόρησε δε πως το 2014 δήλωνε υποψήφιος Δήμαρχος και τελικά «κορόιδεψε όλο τον κόσμο», ενώ εντάχθηκε στον συνδυασμό του κ. Καδή Ισμέτ όταν για μια δεκαετία πριν αποδοκίμαζε πλήρως τη διοίκησή του.

Η δημόσια διοίκηση, σημείωσε, θέλει σοβαρούς ανθρώπους, δεν ασκείται με ψέματα και μόνο με τις φωτογραφίες από τα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης, «ούτε σε ταβέρνες και πηγαδάκια συνοδεία από σουβλάκια, ρετσίνα και τσίπουρα».

Μάλιστα σημείωσε πως «επειδή βλέπω τελευταία στις εκδηλώσεις μαζί τον κ. Τζανέρ τον κ. Μπούκα και την κ. Βιδούρα, να δηλώσω πως θα είναι μια επικίνδυνη ακροδεξιά παρέα».

Απαραίτητη η ορθή διοίκηση

Τέλος τόνισε πως με την παρούσα διοίκηση, υπάλληλοι που δεν αποδίδουν, που είχαν συνηθίσει να μην δουλεύουν, που είχαν μάθει σε άλλες πρακτικές, θα πρέπει να τα ξεχάσουν. Άλλωστε θεωρεί πως οι υπάλληλοι, όπως και οι εκλεγμένοι αιρετοί, είναι υποχρεωμένοι να δουλεύουν, και να κρατούν τα προσχήματα, τονίζοντας πως όποιος δεν πιστεύει σε αυτό θα υποστεί και τις συνέπειες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.