Εφτασε στην Κομοτηνη ο Μεβλουτ Τσαβουσογλου

Ο Υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας είχε ως πρώτο σταθμό συναντήσεων το τούρκικο προξενείο

Στην Κομοτηνή βρίσκεται ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έχοντας ως πρώτο σταθμό το τουρκικό προξενείο, όπου πραγματοποιήθηκε μία σειρά συναντήσεων, μεταξύ των οποίων και με τον ψευδομουφτή Κομοτηνής κ.Ιμπραήμ Σερήφ και τον ψευδομουφτή Ξάνθης κ.Αχμέτ Μετέ, αναρτώντας φωτογραφία της συνάντησης στον λογαριασμό του στο twitter.

Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, φτάνοντας στην Αλεξανδρούπολη προχώρησε σε ανάρτηση στο twitter, γράφοντας ότι θα συναντηθεί με μέλη της «τουρκικής μειονότητας».

«Βρίσκομαι στην Ελλάδα για να συναντήσω μέλη της τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη και να συζητήσω για τις διμερείς μας σχέσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη συνέχεια μετέβη στο μειονοτικό σχολείο Τζελάλ Μπαγιάρ, όπου δεν επετράπη η παρουσία Ελλήνων δημοσιογράφων εντός του χώρου. Στο σχολείο έγινε δεκτός από αντιπροσωπεία μαθητών και της διεύθυνσης του σχολείου ενώ μετά την ξενάγησή του στους χώρους του σχολείου, ακολούθησε μία μικρή γιορτή στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό και ο κ.Τσαβούσογλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο του Τζελάλ Μπαγιάρ υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες των δημοσιογράφων για τον αποκλεισμό τους από τον αύλειο χώρο όπου έλαβε χώρα η τελετή υποδοχής.

Κατά την αναχώρησή του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σταμάτησε δύο φορές την αυτοκινητοπομπή κατεβαίνοντας από το όχημα που τον μετέφερε για να χαιρετήσει και να μιλήσει με μουσουλμάνους κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα και με το πρόγραμμά του αναμένεται να γευματίσει στα Θάμνα του Δήμου Ιάσμου με τα μέλη της «συμβουλευτικής επιτροπής μειονότητας» ενώ η παρουσία του στη Ροδόπη θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ  και εν συνεχεία θα αναχωρήσει ώστε να βρεθεί αεροπορικώς στην Αθήνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.