Εφη Αχτσιογλου: «Δεν θα μπορουσα να μιμηθω τον Αλεξη Τσιπρα»

«Δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να λέει για 5ο καλοκαίρι πως είμαστε έτοιμοι»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου. Η πρώην υπουργός εξήγησε το πώς θέλει να ανασυνταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω διαφορετικής μεθοδολογίας ηγεσίας, ενώ τόνισε πως δεν θα μιμηθεί τον Αλέξη Τσίπρα.

Αρχικά, αναφερόμενη στο πώς διαχειρίζεται η κυβέρνηση και η πολιτική προστασία το ζήτημα με τις καταστροφικές φωτιές που από τη Δευτέρα έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε Αττική και Βοιωτία, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι είναι το πέμπτο καλοκαίρι διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε θεατές στο ίδιο έργο: «Κάθε καλοκαίρι γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να λέει για 5ο καλοκαίρι πως είμαστε έτοιμοι.

Στις αρχές του Ιουλίου είπε πως είμαστε καθόλα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις που ήταν προβλέψιμες, Δηλαδή γνωρίζαμε πως θα υπάρχει καύσωνας, γνωρίζαμε πως θα υπάρχουν δυνατοί άνεμοι, ότι υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος και βρισκόμαστε πάλι στο να μην υπάρχει επαρκής ανταπόκριση. Δεν μπορεί το μόνο σχέδιο να είναι η εκκένωση. Προφανώς η εκκένωση είναι σημαντική. Το πρώτιστο είναι η ασφάλεια αλλά δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό».

«Εγώ τις πορείες των συντρόφων μου τις τιμώ»

Στη συνέχεια η συζήτηση μεταφέρθηκε στην υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με την κ. Αχτσιόγλου να σημειώνει ότι η δική της πρόταση αφορά ένα κόμμα δομών, που θα λειτουργεί μεθοδικά και τεχνοκρατικά και θα έχει συγκεκριμένους κανόνες που να είναι σεβαστοί από όλους. Σε ερώτηση για τους λόγους που θα πρέπει ο κόσμος να την επιλέξει έναντι των υποψηφίων της.

Όπως είπε, «ο καθένας από τους συνυποψηφίους μου έχει μια εξαιρετική διαδρομή και έχει συμβάλλει ο κάθε ένας από αυτούς στο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μια ισχυρή πολιτική δύναμη και μια κυβερνητική δύναμη.

Άρα εγώ τις πορείες των συντρόφων μου τις τιμώ και θα τις τιμώ. Σε ό,τι με αφορά αυτό που εισηγούμαι εγώ είναι μια νέα μεθοδολογία ηγεσίας. Αυτό αφορά και το περιεχόμενο της πολιτικής. Τι υποστηρίζεις για την ελληνική κοινωνία. Πώς μπορείς να είσαι πιο αποτελεσματικός. Ποιες είναι οι θέσεις που μπορούν να συνομιλήσουν με τα σύγχρονα προβλήματα. Πχ τα εργασιακά, τον πλούτο, την κλιματική κρίση».

Παράλληλα τόνισε πως «νομίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λειτουργήσει πιο μεθοδικά. Να είναι ένα κόμμα των δομών. Δηλαδή συγκεκριμένες δομές, συγκεκριμένοι κανόνες για να μπορεί να λειτουργεί διαχρονικά». 

«Δεν θα μιμηθώ τον Αλέξη Τσίπρα»

Σε ερώτηση για το εάν έχει σχέδια ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει άλλο μοντέλο από αυτό που είχε επί Αλέξη Τσίπρα, η κυρία Αχτσιόγλου απάντησε: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας μοναδικός ηγέτης, έχει τα εξαιρετικά του χαρακτηριστικά και ως προσωπικότητα. Κατάφερε να ανεβάσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε συγκεκριμένες συνθήκες και από το 3% να τον κάνει κυβέρνηση και να τον φέρει στο 32% πριν από λίγα χρόνια. Ούτε θα μπορούσα, ούτε θα ήταν σκόπιμο εγώ να μιμηθώ τον Αλέξη Τσίπρα. Οποιοσδήποτε προσπαθεί να μιμηθεί κάποιον άλλον μάλλον σε καρικατούρα καταλήγει».

«Όλοι έχουμε κοινή αγωνία να ανασυγκροτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ»

Στη συνέχεια τόνισε πως: «Δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης. Όλοι έχουμε κοινή αγωνία να ανασυγκροτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, να δυναμώσει, να απευθυνθεί στην κοινωνία, να ασκήσει δημιουργική αντιπολίτευση στο σήμερα και να επανέλθει σε κυβερνητική τροχιά στο αύριο.

Αυτό που είδα από την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να αποχωρήσει ή να παραμερίσει, όπως το έθεσε ο ίδιος, είδα ότι λειτούργησαν όλα τα αντανακλαστικά σε μια κατεύθυνση ανασυγκρότησης. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις, γιατί είχαμε μάθει να λειτουργούμε με τον Αλέξη Τσίπρα ως σημείο σταθεράς. Προχωρήσαμε, βάλαμε οδικό χάρτη». Επισήμανε πως «ένα πρώτο μήνυμα θα το λάβουμε στις ευρωεκλογές».

Τέλος, η κυρία Αχτσιόγλου ανέφερε πως είναι υπέρ ενός debate με τους άλλους υποψήφιους, αλλά όχι αυτή την περίοδο με τις καταστροφικές φωτιές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.