Ε. Στυλιανιδης: Μονο η συλλογικη προσπαθεια μπορει να θωρακισει αντιπλημμυρικα τη Ροδοπη

«Αυτή τη στιγμή ας διδαχθούμε από τα λάθη που έχουν γίνει και να κάνει ο καθένας αυτό που πρέπει»

Την ανάγκη να συνεργαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ώστε να προχωρήσει η αντιπλημμυρική θωράκιση της Ροδόπης, πριν επαναληφθούν τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες μέρες, τόνισε ο Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, αναφερόμενος στις συζητήσεις που προκλήθηκαν τόσο από τα καιρικά φαινόμενα, όσο και από τις πρόσφατες δηλώσεις του για την ανάγκη ενεργοποίησης τόσο του πρώτου, αλλά κυρίως του Δεύτερου Βαθμού Αυτοδιοίκησης.
 
Όπως σημείωσε, έκανε αυτή την παρέμβαση ώστε να «ταρακουνήσει» τους φορείς. Άλλωστε θεωρεί πως «κονδύλια υπάρχουν στην περιφέρεια, για να ολοκληρωθούν μελέτες και να υλοποιηθούν έργα, πρέπει όμως κι αυτή να αναλάβει αυτό το κομμάτι και να το τρέξει γρηγορότερα».
 
Γενικότερα άλλωστε πιστεύει πως η όλη προσπάθεια αποτελεί μια συλλογική δουλειά, που πρέπει να γίνει από όλους, μιας και δεν αρκεί η πολιτεία να δίνει τα λεφτά, πρέπει η Περιφέρεια να οργανώνει τις μελέτες και να δημοπρατεί τα έργα, και οι Δήμοι να κάνουν το κομμάτι που τους αντιστοιχεί.
 
«Γι’ αυτό και προ καιρού είχα κάνει μια δημόσια όχληση, για να ‘ανάψω τα αίματα’ και να ξυπνήσω τους αρμόδιους φορείς να τρέξουμε» ανέφερε, θεωρώντας πως είναι καλύτερο να προβλέπουν, παρά να θεραπεύουν. Άλλωστε η εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη μιας περιοχής, είναι μια αλυσίδα που εμπλέκει όλους τους φορείς.
 
«Δουλειά από τα γραφεία και δουλειά με τις φωτογραφίες δεν γίνονται, η πολιτική δεν είναι δημόσιες σχέσεις ούτε τηλεοπτικά παράθυρα, είναι πρωτίστως παραγωγή έργου» ανέφερε, θεωρώντας πως η δική του πολιτική διαδρομή έχει αναφορές σε έργα που προωθήθηκαν ή έγιναν, και αυτή την αντίληψη θέλει να αντιληφθούν όλοι.
 
 «Αυτή τη στιγμή ας διδαχθούμε από τα λάθη που έχουν γίνει, να κάνει ο καθένας αυτό που πρέπει» προέτρεψε ο κ. Στυλιανίδης θέτοντας ως στόχο να αυξηθούν η αποτελεσματικότητα και η απορροφητικότητα, και να υπάρξουν συνέργειες.
 
Η παρέμβασή του, ανέφερε, δεν είχε στόχο να μειώσει, ούτε να κατηγορήσει ούτε να καταδικάσει κάποιον, αλλά να αφυπνίσει και να περάσει το μήνυμα πως μόνο όλοι μαζί μπορούν να πετύχουν κάτι.
 
Όταν ήταν Υπουργός, σημείωσε, όταν δεχόταν επισκέψεις από άλλες περιοχές, ερχόταν όλοι μαζί, Περιφερειάρχες, Βουλευτές, Δήμαρχοι, πρόεδροι Επιμελητηρίων, ο Δεσπότης, καθόταν στο γραφείο και δεν έφευγαν αν δεν έπαιρναν κάτι από όσα ζητούσαν.
 
«Οι μόνοι που πηγαίναν μόνοι τους και χτυπούσαν την πόρτα για να κάνουν μικροδουλίτσες, και στο τέλος δεν έκαναν τίποτα, ήμασταν εμείς, και αυτό προσπαθώ να αλλάξω τόσα χρόνια» σημείωσε, αναφέροντας πως έχει συνεργαστεί με Νομάρχες Περιφερειάρχες και Δημάρχους άλλων κομμάτων χωρίς πρόβλημα.
 
«Βλέπω ότι η φωνή μου ταρακούνησε τα λιμνάζοντα νερά, και υπάρχει μια θετική κινητικότητα από όλους, ας κάνει ο καθένας τη δουλειά που του αντιστοιχεί» ανέφερε κλείνοντας ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ επαναλαμβάνοντας πως οι πρωτοβουλίες πρέπει να αναπτύσσονται πριν και όχι αφού εμφανιστεί το πρόβλημα, και αν γίνουν όλα σωστά, όλοι θα βγουν κερδισμένοι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.