Ε. Στυλιανιδης για εξαγγελιες Μητσοτακη απο την ΔΕΘ: Μετρα συνεσης και συνεπειας

Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας κάνει τον απολογισμό της ομιλίας Μητσοτάκη στην φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη

Τον απολογισμό της παρουσίας του Πρωθυπουργού και προέδρου τη ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στο βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, καθώς και των μέτρων που ανακοίνωσε για την ανάσχεση των αποτελεσμάτων της ενεργειακής κρίσης και την ενίσχυση των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων, έκανε το πρωί της Δευτέρας, 12 Σεπτεμβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Περιγράφοντας την ομιλία του Πρωθυπουργού ο κ.Στυλιανίδης έκανε λόγο για μία «συμπυκνωμένη, περιεκτική και απολογιστική έκθεση πεπραγμένων» της παρούσας κυβέρνησης παράλληλε με τον «εντοπισμό των προβλημάτων με τα οποία ξεκινά ο επικείμενος χειμώνας, λόγω της συνδυαστικής κρίσης υγειονομικής, ενεργειακής, οικονομικής κλπ, και κοινωνικής πάνω απ’ όλα». Ο βουλευτής Ροδόπης στάθηκε στα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός, μέτρα συνολικού ύψους 5,5 εκατ. ευρώ που όπως επεσήμανε «αναδεικνύουν το φιλολαϊκό και το κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας και συμπεριλαμβάνουν στοχευμένους άξονες με στόχο να στηρίξουν το εισόδημα και της δοκιμαζόμενης οικογένειας, καθώς και την επιχείρηση ώστε να μπορέσει να τα ξαναβγάλει πέρα και να διασώσει τις θέσεις εργασίας που διαθέτει».

«Αναμφισβήτητα είναι ένα πακέτο με βάση τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, με βάση τα περιθώρια που δημιουργήθηκαν από την καλή τουριστική περίοδο που έφερε περισσότερα έσοδα από τα προσδοκώμενα, και νομίζω ότι είναι και απολύτως ρεαλιστικά, δηλαδή νομίζω ότι δεν έχουν το στοιχείο της υπερβολής, έχουν όμως το στοιχείο της ευαισθησίας, για τις δοκιμαζόμενες κοινωνικά ομάδες» ανέφερε ο ίδιος τονίζοντας πως «απλώνουμε τα πόδια μέχρι εκεί που φτάνει το πάτωμα».

Ερωτηθείς σε σχέση με το ουσιαστικό «αποτύπωμα» των μέτρων αυτών στο επιχειρείν ο ίδιος υπενθύμισε πως μόνο στον νομό Ροδόπη το προηγούμενο διάστημα έχουν απορροφηθεί πάνω από 96 εκατομμύρια σε επιδοματικά ή κοινωνικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, γεγονός που δίνει «ανάσα» στις επιχειρήσεις και δημιουργεί θέσεις εργασίας, για να επισημάνει πως μέτρα όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, είναι ένα οριζόντιο μέτρο που ενισχύει τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και αποφέρει και οφέλη στον πολίτη καθώς προστατεύει την ίδια του την ιδιοκτησία.

Μέτρα στοχευμένα και σύμφωνα με τα δημοσιονομικά διαθέσιμα

Τα μέτρα τα οποία ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και εξειδίκευσε χθες το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι σύμφωνα με τον ίδιο, στοχευμένα αλλά και σύμφωνα με τα δημοσιονομικά διαθέσιμα, τονίζοντας πως «υπάρχει μια σύνεση και μια συνέπεια σε αυτά που μέχρι ώρα έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση, χωρίς να σταματάει ούτε στιγμή τις μεταρρυθμίσεις».

Αναφερόμενος στα μέτρα που αφορούν στο φοιτητικό επίδομα στέγασης, τη δημιουργία σύγχρονων φοιτητικών εστιών και στην Θράκη, αλλά και μέτρα όπως η «κοινωνική αντιπαροχή» ο κ.Στυλιανίδης έσπευσε να επισημάνει πως τα έργα που βρίσκονται εν εξελίξει αλλά και τα προαναφερθέντα μέτρα «θα προσφέρουν και γενικότερα σαν κοινωνία και σαν τοπική κοινωνία, διότι αυξάνουν τις προοπτικές του αριθμού φοιτητών του πανεπιστημίου μας». Ειδικότερα όπως εξήγησε «αν αυξηθεί ο αριθμός αυτών που μπορούν να τακτοποιηθούν στεγαστικά, αντιλαμβάνεστε ότι θα αυξηθεί αναλόγως και ο αριθμός αυτών που θα νοικιάσουν και θα κινηθούν στην πόλη» ανέφερε και συνέχισε τονίζοντας πως «επομένως δεν είναι μόνο μια ωφέλεια που θα απολαύσουν μόνο φοιτητές που θα έρθουν να σπουδάσουν, αλλά ένα κοινωνικό μέτρο που στηρίζει μια αδύναμη οικογένεια που στέλνει το παιδί της να σπουδάσει στη Θράκη, αλλά είναι και ένα μέτρο το οποίο βοηθάει την ίδια τη Θράκη, διότι πολλαπλασιάζοντας τους νέους φοιτητές της περιοχής, πολλαπλασιάζει και τις δυνατότητες της τοπικής κοινωνίας».

Το μήνυμα προς την Τουρκία

Ως προς τα πολιτικά μηνύματα της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, ξεχώρισε το μήνυμα που εστάλη προς την γειτονική Τουρκία και την κυβέρνηση Ερντογάν, «μεταφράζοντας» τα λεγόμενά του ως «ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν είναι αντίθετος σε μια προσέγγιση, αλλά θεωρεί ότι κάτι τέτοιο πρέπει να γίνεται με καλή βούληση, και επί τη βάση, του διεθνούς δικαίου, και όχι μιας ακραίας ρητορικής η οποία δυναμιτίζει το κλίμα, και δημιουργεί καταστάσεις δυσάρεστες για όλους».

«Η Ελλάδα πιστεύει στην συμβίωση, τη συνεργασία με τους γείτονες, αλλά επουδενί δεν πρόκειται να υποχωρήσει σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την κυριαρχία της και με τα εθνικά κυριαρχικά της δικαιώματα» ανέφερε ο ίδιος, για να συμπληρώσει ως προς τα εσωτερικά μηνύματα ότι «ακολουθεί την ίδια θεσμική λογική την οποία από την αρχή είχε υιοθετήσει».

«Το δίλημμα των εκλογών “σύγκρουση δύο κόσμων”»

Ο κ.Στυλιανίδης μίλησε για συνέπεια λόγων και πράξεων από πλευράς του Πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά τον χρόνο αλλά και τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών, υπογραμμίζοντας πως το δίλημμα επί του οποίου θα κληθούν να επιλέξουν οι πολίτες όταν έρθει η ώρα της κάλπης θα είναι η σύγκρουση δύο κόσμων. «Από τη μια πλευρά ο κόσμος της σταθερότητας και της δημιουργίας, ο κόσμος της συνέπειας και της κοινωνικής ευαισθησίας, και από τη άλλη ο κόσμος των μεγάλων λόγων και των εντυπώσεων» τόνισε και σημείωσε πως «θεωρώ ότι εφόσον αναλυθεί σωστά το αφήγημα και τεθούν ξεκάθαρα τα διλήμματα ενώπιον του λαού, ο ελληνικός λαός θα έχει πλέον την ωριμότητα να απαντήσει σωστά, διότι τώρα πλέον δεν συγκρίνει λόγους από τη μια και παρελθόν από την άλλη». «Όλοι έχουμε παρελθόν, επομένως ας συγκρίνει πράξεις που έγιναν ή δεν έγιναν από την κάθε πλευρά και αποτελέσματα που έφερε ή δεν έφερε η κάθε κυβέρνηση. Νομίζω ότι η υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη και αποτυπώνεται ακόμα και στις ποιοτικές μετρήσεις που γίνονται καθημερινά στους Έλληνες πολίτες» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.