Ε. Στυλιανιδης: «Αξιζει να συνεχισουμε δυνατα για μια νεα τετραετια»

Με κριτική και μηνύματα «προς εγγύς και μακράν» η ομιλία του βουλευτή Ροδόπης για τον προϋπολογισμό

Με 156 «ναι» και 143 «όχι» εγκρίθηκε από τη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2023. Λίγο νωρίτερα τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια ο κυβερνητικός βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, προσδίδοντας στην ομιλία του χαρακτήρα απολογισμού του κυβερνητικού έργου. Ο κ. Στυλιανίδης αποτίμησε θετικά το έργο της Κυβέρνησης Κ. Μητσοτάκη, εκτιμώντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει στέρεες βάσεις για μια καινούρια τετραετία.

«Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη ευθύνη, με τόλμη και αποφασιστικότητα, με ψυχραιμία και σχέδιο, πάλεψε για να αντιμετωπίσει όλες τις μορφές κρίσεων, προστατεύοντας απόλυτα:

Την εθνική ασφάλεια, με την ενίσχυση των διεθνών συμμαχιών της Ελλάδας, την εντατικοποίηση των εξοπλισμών και την αποτελεσματική φύλαξη των Εθνικών και Ευρωπαϊκών συνόρων.

Την κοινωνική συνοχή, με τη στήριξη των πιο αδύναμων και την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους.

Τη δημόσια υγεία, με όλα τα κατάλληλα μέτρα κατά της πανδημίας, που εφαρμόστηκαν χωρίς να παραβιαστεί ο πυρήνας των δικαιωμάτων του ανθρώπου και ανέδειξαν τη ζωή και την υγεία ως συνταγματικές αξίες και τα δικαιώματα του ανθρώπου, όχι μόνο ως ατόμου αλλά και ως μέρους του κοινωνικού συνόλου, επαναπροσδιορίζοντας τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα του πολιτικού και του νομικού μας πολιτισμού.

Την προοπτική της εθνικής οικονομίας με τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων κατά τη διάρκεια των κρίσεων, τη μείωση των φόρων, την διευκόλυνση του επιχειρείν και την ανάδειξη της Ελλάδας ως ελκυστικό διεθνή επενδυτικό προορισμό» υποστήριξε ο βουλευτής για να παραδεχθεί ωστόσο πως υπήρξαν λάθη και αστοχίες. Παρόλα αυτά ο ίδιος κατέθεσε την ακράδαντη πεποίθησή του πως «το ισοζύγιο για την Κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη είναι θετικό και ως τέτοιο αξιολογείται και από τον Ελληνικό Λαό, όπως τουλάχιστον προκύπτει από όλες τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης».

Ειδική αναφορά στη Θράκη

Από την ομιλία του κ. Στυλιανίδη δεν έλειψε και η ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε η κυβέρνηση στη Θράκη. Απαριθμώντας ο βουλευτής υποστήριξε:

«Η αμερικανική παρουσία και η FRONTEX στον Έβρο, ενισχύουν την αμυντική θωράκιση και το αίσθημα ασφάλειας των ακριτών και μειώνουν το country risk για διεθνείς επενδύσεις.

Η λειτουργία των αγωγών TAP και IGB και της πλατφόρμας FSRU στην Αλεξανδρούπολη, ανοίγουν εναλλακτικούς ενεργειακούς διαδρόμους, καθιστώντας τη Θράκη εγγυητή ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ.

Η ενίσχυση του ΔΠΘ θωρακίζει πνευματικά, δημογραφικά και αναπτυξιακά την ακριτική περιφέρεια καθιστώντας την προοπτικά εκπαιδευτικό κέντρο.

Η επίλυση του ζητήματος του 12% επιδότησης εργασίας για τις επιχειρήσεις της Θράκης με συμψηφισμό, που κατήργησε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015, δίνει σήμερα ανάσα ρευστότητας στην τοπική βιομηχανία, διευκολύνει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και δυναμώνει την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα της τοπικής αγοράς.

Η ουσιαστική ρύθμιση των στεγαστικών και συνταξιοδοτικών θεμάτων των Παλλινοστούντων Ποντίων, η στήριξη των αγροτών, η ενίσχυση των μικρομεσαίων επαγγελματιών κατά τη διάρκεια της κρίσης και η προώθηση σοβαρών επενδύσεων, αποτελούν έμπρακτες και αποτελεσματικές απαντήσεις σε μια δημαγωγική ρητορική κάποιων εκπροσώπων της αντιπολίτευσης που χωρίς ντροπή τολμούν να καταγγέλουν σήμερα το πρόβλημα που οι ίδιοι μόλις χθες δημιούργησαν με την πολιτική τους.

Η ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία που οικοδομήσαμε όλοι μαζί, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, στη Θράκη, σέβεται απόλυτα τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα. Αποτελεί τον καθρέπτη της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας που αντέχει σε συγκρίσεις, τόσο με την Ανατολή όσο και με τη Δύση. Αποστομώνει τις προβοκατόρικες διεθνείς συκοφαντίες αμήχανων Τούρκων αξιωματούχων.

Στην περίοδο που ολοκληρώνουμε με αυτόν τον προϋπολογισμό, η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέδειξαν, ότι έχουν πλήρη συνείδηση της εθνικής σημασίας και της Ευρωπαϊκής υπεραξίας που έχει η Θράκη κι αυτό προκύπτει και από την Αναπτυξιακή Στρατηγική που διαμόρφωσε η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής».

Κριτική σε κυβερνητικά στελέχη

Αυτή η τελευταία αναφορά του βουλευτή, τον οδήγησε ακολούθως να αφήσει «αιχμές» για τη στάση μερικών κυβερνητικών στελεχών, που περισσότερο μιλούν παρά πράττουν, θυμίζοντας μια φράση του Γέρου του Μοριά.

«Έχω χρέος» είπε συγκεκριμένα ο κ. Στυλιανίδης «να παρατηρήσω και κάποιες αποκλίνουσες συμπεριφορές, ευτυχώς πολύ λίγων κυβερνητικών στελεχών, που ομιλούν περισσότερο από όσο πράττουν ή συχνά αντιμετωπίζουν την Θράκη και τους Θρακιώτες αλλαζονικά ή περιφρονητικά, λες και θα είναι οι ίδιοι μόνιμοι επιβήτορες της εξουσίας. Θέλω να τους συμβουλεύσω ως εμπειρότερος, με τη φράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη που πριν λίγα χρόνια επεσήμανα και προς το ΣΥΡΙΖΑ: “Καλοχαιρέτα τους πεζούς, όταν καβαλικέψεις, για να σε χαιρετούν κι αυτοί, όταν θα ξεπεζέψεις”».

Επανερχόμενος στα του προϋπολογισμού, ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε κλείνοντας πως «ο προϋπολογισμός αυτός παρά τις αβεβαιότητες της εποχής μας, αποτελεί την στιβαρή συνταγή μιας αξιόπιστης κυβερνητικής πολιτικής, που χτίζει τις βάσεις και για μια νέα τετραετία της Νέας Δημοκρατίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.