Ε. Στυλιανιδης: «Αξιοποιηστε την “ιστορικη ευκαιρια” για τη Ροδοπη»

Το κλίμα αισιοδοξίας και το μήνυμα για ισόρροπη εκπροσώπηση μέσω της ΝΔ στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση

Mε αέρα νικητή εμφανίστηκε την Τετάρτη, στην κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης. Στην έναρξη της ομιλίας του παρατήρησε πως το κλίμα της τρέχουσας προεκλογικής περιόδου είναι διαφορετικό στην περιοχή μας για τη Νέα Δημοκρατία από εκείνο της αντίστοιχης περιόδου, πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου. Στην εξέλιξη μάλιστα της ομιλίας του, αφού επανέλαβε ανοιχτά τη φιλοδοξία να διεκδικήσει ηγετικό ρόλο στη Νέα Δημοκρατία, έμμεσα εξέφρασε και την προσδοκία της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ για εκλογή και δεύτερου «γαλάζιου» βουλευτή στο νομό Ροδόπης. 

«Η δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση για τη Νέα Δημοκρατία είναι πράξη, δεν είναι λόγια»

Η επίμαχη αποστροφή στο λόγο του κ. Στυλιανίδη έγινε κατά την αναφορά του στην ανάγκη δίκαιης και ισόρροπης εκπροσώπησης των σύνοικων στοιχείων του νομού μας. «Όταν το έλεγα στις άλλες εκλογές», σημείωσε, «πολλοί έσπευδαν να το εκμεταλλευτούν, λέγοντας ότι διαχωρίζονται χριστιανοί και μουσουλμάνοι». «Όχι δεν διαχωρίζουμε», αποκρίθηκε, «και αυτό τώρα το αποδεικνύει η Νέα Δημοκρατία».

«Το αποδεικνύει χάρη στη σωστή στάση που επέδειξε η Βούλα Ελευθεριάδου να παραχωρήσει στον Μουσταφά Κατραντζή τη δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο», συνέχισε, «για να μπορούμε περήφανα να λέμε ότι η δίκαιη και ισόρροπη εκπροσώπηση για τη Νέα Δημοκρατία είναι πράξη, δεν είναι λόγια». Στο σημείο αυτό ο πρώην Υπουργός, επικαλούμενος τη «δυναμική των πραγμάτων», παρατήρησε ότι «ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία ενισχύεται η προοπτική ο νομός Ροδόπης να εκπροσωπείται και από χριστιανό και από μουσουλμάνο». «Και αυτό είναι το δίκαιο και το τίμιο για μια ανοιχτή και δημοκρατική κοινωνία», προσέθεσε με έμφαση. «Διότι όποια άλλα κόμματα, από τα μεγάλα που διεκδικούν έδρα, ψηφίσετε», συνέχισε, «θα ξέρετε ότι αυτή η ισόρροπη εκπροσώπηση δε διασφαλίζεται».

«Να δικαιώσουμε τους προγόνους μας, που πολλές φορές είδαν τα όνειρά τους να συνθλίβονται γιατί δεν είχαν φωνή στο τρίγωνο των τριών πλατειών»

Πάντως, το κεντρικό μήνυμα του κ. Στυλιανίδη αφορούσε στη «μοναδική, ιστορική ευκαιρία» που έχει η Ροδόπη να αποκτήσει, δια του ιδίου, φωνή και εκπροσώπηση μέσα στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, εκείνα που ορίζονται επί δεκαετίες από το τρίγωνο των πλατειών Συντάγματος, Ομονοίας και Κολωνακίου. Ο πρώην υπουργός κάλεσε τους Ροδοπίτες «να δικαιώσουμε τους προγόνους μας, οι οποίοι πολλές φορές είδαν τα όνειρά τους να συνθλίβονται γιατί δεν είχαν τη δική τους φωνή και εκπροσώπηση σε αυτό το τρίγωνο των τριών πλατειών, το οποίο θεωρεί ότι μπορεί να χρησιμοποιεί πολλές φορές τη χώρα μας ως ιδιοκτησία και θεωρεί ότι μπορεί να έχει «ρεζερβέ» την κορυφή της πυραμίδας μια ζωή, χωρίς να εμφανίζει την ισότητα των ευκαιριών στην πράξη και να δίνει τη δυνατότητα σε όλη την Ελλάδα να εκφραστεί και να παίξει τον ρόλο που πρέπει».
 
Ανατρέχοντας στο ξεκίνημα της πολιτικής του καριέρας, ο Στυλιανίδης υπογράμμισε ότι «είπαμε πως θα σπάσουμε τα κατεστημένα και θα μπούμε στα κέντρα με το σύνθημα “η Ροδόπη πρωταγωνιστής” και το πετύχαμε». «Βασιστήκαμε στις δικές μας δυνάμεις», συνέχισε, «στη δουλειά και στο μυαλό, στην ενότητα και στην προσπάθεια, στην επιμονή και στο σύστημα και δείξαμε ότι μπορούμε να ανατρέψουμε τα πάντα, να σπάσουμε κατεστημένα, να νικήσουμε αγκυλώσεις, να μπούμε εκεί που ποτέ δε μας είχαν τοποθετήσει, γιατί δεν μας είχαν δώσει την ευκαιρία». 

Οι προτεραιότητες για την ανάταξη της οικονομίας στο νομό Ροδόπης

Εστιάζοντας στις προτεραιότητες, που έχει θέσει για την οικονομική ανάταξη στον νομό μας, ανέφερε καταρχήν την ενίσχυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου με διπλασιασμό των φοιτητών, ως ένεση για δεκάδες επαγγελματικές ομάδες και συνολικά για την τοπική κοινωνία.

Το δεύτερο, που προέταξε, είναι η επένδυση στον διερχόμενο τουρισμό, κυρίως εκείνου που εισέρχεται από τον κάθετο άξονα της Νυμφαίας. Κατά τρίτον, έδωσε έμφαση στη στήριξη του αγροτικού κόσμου, μέσα από τη βελτίωση των υποδομών στο νομό μας και από την προστασία της φορολόγησής τους, ενώ τέλος έκανε ειδική αναφορά στις επιχειρήσεις της περιοχής και στην ανάγκη διεκδίκησης των 270 εκατ. ευρώ από τα οφειλόμενα του 12% και του αναπτυξιακού νόμου.

«Ενώ είχαμε καταφέρει μέχρι τον Δεκέμβριο τα δύσκολα να τα αφήσουμε πίσω μας, κάποιοι τα ξανάφεραν μπροστά μας»

Στο τμήμα της ομιλίας του, που αφορούσε στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ. Στυλιανίδης προσπάθησε να συσπειρώσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, καλώντας τους να ξαναεμπιστευτούν «την παράταξη, που κάποτε έχτισε την Ελλάδα». Ταυτόχρονα, άσκησε δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και στους Ανεξάρτητους Έλληνες, προσάπτοντάς τους ότι διέλυσαν τη χώρα με την πρόκληση απανωτών εκλογών τα τελευταία χρόνια, με τη «δήθεν διαπραγμάτευση» που έκαναν με τους δανειστές και με τη διακυβέρνηση, που άσκησαν τους τελευταίους 7 μήνες. «Ενώ είχαμε καταφέρει μέχρι τον Δεκέμβριο τα δύσκολα να τα αφήσουμε πίσω μας, κάποιοι τα ξανάφεραν μπροστά μας», σημείωσε μεταξύ άλλων. 

«Πρέπει να ξαναδούμε την ταυτότητα της παράταξης, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής»

Δεν παρέλειψε, τέλος, να στείλει κι ένα μήνυμα προς το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας με έμφαση ότι «δεν μπορεί στον αριστερό λαϊκισμό η απάντησή μας να είναι η νεοφιλελεύθερη, ελιτίστικη, αριστοκρατική και αντιλαϊκή αντίληψη».

«Και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση», συνέχισε, «στην αριστερίστικη απόρριψη, στον ισοπεδωτικό αρνητισμό της πλατείας των “αγανακτισμένων” η ελληνική δημοκρατική, προοδευτική και φιλελεύθερη κεντροδεξιά να απαντά με ακροδεξιά ρητορική. Πρέπει να ξαναδούμε την ταυτότητα, το πρόσωπο, το χαρακτήρα, την ψυχή και το πνεύμα αυτής της παράταξης, που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.