Ε. Λαφτσης: «Σοβαρη αμελεια Δημου Κομοτηνης πριν και μετα την πυρκαγια στη περιοχη τερμα Αδριανουπολεως»

Μέχρι και σήμερα δεν έχουν απομακρυνθεί από τον χώρο τα σκουπίδια

Σχεδόν δύο εβδομάδες έχουν συμπληρωθεί από την εκδήλωση πυρκαγιάς σε σταθμευμένα οχήματα σε αλάνα στην περιοχή τέρμα Αδριανουπόλεως, κοντά στο κέντρο της πόλης.

Να θυμίσουμε πως η πυρκαγιά έλαβε μεγάλες διαστάσεις ενώ είχε ως αποτέλεσμα πυκνοί καπνοί να καλύψουν την ευρύτερη περιοχή, κυρίως λόγω των εύφλεκτων υλικών που βρίσκονταν στον χώρο της αλάνας, όπως πλαστικά καφάσια κ.α.

Η άμεση  επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας απέτρεψε την εξάπλωσή της και οδήγησε στην τελική κατάσβεσή της.

Ωστόσο όπως επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ο δημοτικής σύμβουλος με τη Σύμπραξη Προοπτικής κ. Ευάγγελος Λαφτσής «μέχρι και σήμερα δεν έχουν απομακρυνθεί από τον χώρο υλικά όπως αυτά που πιθανόν οδήγησαν στην εκδήλωσή της». Προς τεκμηρίωση, ο κ. Λαφτσής επισυνάπτει και σχετικό φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

«Χωρίς απόκριση το αίτημα μιας ολόκληρης γειτονιάς»

Ο ίδιος μεταφέρει και μαρτυρίες περιοίκων σύμφωνα με τις οποίες «ο χώρος λειτουργεί εδώ και χρόνια ως άτυπος σκουπιδότοπος, εναπόθεσης κατά κύριο λόγο εύφλεκτων υλικών, όπως πλαστικά, δίχως την παραμικρή παρέμβαση από πλευράς των αρμοδίων υπηρεσιών, της  υπηρεσίας καθαριότητας δηλαδή του Δήμου Κομοτηνής».

«Και αν αναρωτιέται κανείς για την αλήθεια των πραγμάτων» συνεχίζει ο κ. Λαφτσής «αρκεί η υφιστάμενη εικόνα του εν λόγω χώρου, που παραμένει ως είχε, δίχως δηλαδή τον καθαρισμό και την απομάκρυνση των σκουπιδιών από αυτόν έστω και μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων πολλάκις έχουν επισημάνει το πρόβλημα στην δημοτική αρχή, δίχως ωστόσο την παραμικρή απόκριση, στο αίτημα μιας ολόκληρης γειτονιάς».

«Η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα των σκουπιδότοπων»

Στη δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος, αναφέρεται γενικότερα στο πρόβλημα των αυτοσχέδιων σκουπιδότοπων για να κατηγορήσει τη δημοτική αρχή για ολιγωρία. «Δυστυχώς οι αυτοσχέδιοι σκουπιδότοποι βεβαίως εντός και εκτός των ορίων της πόλης της είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, το οποίο η Δημοτική Αρχή Γκαράνη δεν μπορεί να λύσει. Και παρόλο που την ευθύνη φέρουν “ανεύθυνοι” συμπολίτες μας, αποτελεί αρμοδιότητα του Δήμου Κομοτηνής» επισημαίνει συγκεκριμένα και συμπληρώνει: «οι αυτοσχέδιοι σκουπιδότοποι σε πόλη και οικισμούς αποτελούν ακόμη ένα τεράστιο πρόβλημα για πόλη και οικισμούς, μαζί με καθαριότητα, φωτισμό, λακκούβες, κοινόχρηστους χώρους, το οποίο έχει ενταθεί τα τελευταία δύο χρόνια και Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος παραμένουν όπως πάντα απλοί “θεατές”».

Ο κ. Λαφτσής κλείνει τη δήλωσή του απευθύνοντας τα εξής ερωτήματα: «Τελικά τι ισχύει στην περίπτωση της εικονιζόμενης αλάνας; Υπήρξαν όντως επανειλημμένες διαμαρτυρίες  από πλευράς των κατοίκων της περιοχής προς τον δήμο και αν ναι γιατί δεν ανταποκρίθηκε η Δημοτική Αρχή για την απομάκρυνση των επικίνδυνων, όπως αποδείχθηκε και από την εκδήλωσης της πρόσφατης πυρκαγιάς υλικών, πριν και μετά το συμβάν; Και τελικά ποια η πολιτική της δημοτικής αρχής για την καταπολέμηση των αυτοσχέδιων πρόχειρων σκουπιδότοπων που ξεπηδούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε κάθε γωνιά του Δήμου;»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.