Δυο μετρα και δυο σταθμα απο το Κτηματολογιο ΑΕ

Ναι σε παράταση για τη Ροδόπη, όχι για τη Δράμα

Αντιδράσεις στην παραπλήσια Δράμα προκάλεσε η απόρριψη από πλευράς Ελληνικού Κτηματολογίου του αιτήματος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας να δοθεί παράταση της καταληκτικής προθεσμίας υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων και αιτήσεων διόρθωσης στην Π.Ε της Δράμας έως τις 30-4-2024 ενώ δύο ημέρες αργότερα, ενέκρινε σχετική παράταση της καταληκτικής προθεσμίας για την Π.Ε Ροδόπης, έως τις 13-5-2024!

Ως αιτιολογία της άρνησης του να δοθεί παράταση της προθεσμίας που εκτός από τη Δράμα αφορά και την Π.Ε Ξάνθης και η οποία έληξε στις 28-2-2024, το Κτηματολόγιο επικαλείται στην από 20-2-2024 απαντητική επιστολή του προς τον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας, τις ανειλημμένες συμβατικές υποχρεώσεις και τον κίνδυνο για την συνολική χρηματοδότηση του έργου από μια νέα καθυστέρηση της κτηματογράφησης. Επιχειρήματα που ωστόσο, δεν φαίνεται να υιοθετεί στις 22-2-2024, δηλαδή μόλις δύο ημέρες αργότερα, όταν χορηγεί παράταση της καταληκτικής προθεσμίας για την Π.Ε Ροδόπης, έως τις 13-5-2024.

Όπως επισημαίνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Δράμας, η συμπεριφορά αυτή συνιστά διακριτική μεταχείριση σε βάρος των πολιτών της Δράμας, την οποία χαρακτηρίζει πρόκληση και ζητά να υπάρξουν πρωτοβουλίες ώστε να μην καταπατηθούν «τα συνταγματικά κατοχυρωμένα συμφέροντα των δραμινών πολιτών, οι οποίοι για μια ακόμη φορά αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β κατηγορίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος για το θέμα κατέθεσε αναφορά στη Βουλή, ζητώντας από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να λάβει τα αναγκαία μέτρα ώστε να επιλυθεί άμεσα το σοβαρό πρόβλημα ανισότητας που έχει δημιουργηθεί από τις αποφάσεις του Κτηματολογίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.