Δριμυ κατηγορω Δημητρη Χαριτου για το σκανδαλο των υποκλοπων

«Το πόρισμα της ΑΔΑΕ αποκαλύπτει τη δράση μιας παρακρατικής οργάνωσης με ενορχηστρωτή τον κύριο Μητσοτάκη»

«Το παρακράτος των υποκλοπών πηγαίνει χέρι χέρι με τις πολιτικές που φτωχοποιούν την κοινωνία»

Στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της Βουλής το πρωί της Παρασκευής ο βουλευτής Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτου. Στην ομιλία του ο βουλευτής επικεντρώθηκε στο κύριο επίδικο, το σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας μιας Ανεξάρτητης Αρχής της ΑΔΑΕ που από το Σύνταγμα είναι υποχρεώνει να διασφαλίζει το απόρρητο της Επικοινωνίας των πολιτών, σας έκανε να χάσετε το έδαφος κάτω από τα πόδια σας» τόνισε αρχικά ο βουλευτής για να υπογραμμίσει πως «έξι μήνες τώρα με την δυσοσμία του σκανδάλου των υποκλοπών να δηλητηριάζει την πολιτική ζωή κάνατε ό,τι ήταν δυνατό με την πλειοψηφία που διαθέτετε στη Βουλή, επιστρατεύοντας όλα τα μέσα, για να ενταφιάσετε το σκάνδαλο».

«Ακόμη και η νομοθετική ρύθμιση που ψηφίσατε στη Βουλή ήταν για να νομιμοποιήσετε εκ των υστέρων τις πράξεις συγκάλυψης του σκανδάλου των υποκλοπών» συμπλήρωσε ο ίδιος για να αναφερθεί στη συνέχεια στο πόρισμα της ΑΔΑΕ. «Τώρα που  η ΑΔΑΕ έφερε στο φως τα στοιχεία που συγκέντρωσε, τις αποδείξεις που μιλούν με αριθμούς τηλεφώνων και ονόματα για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ, ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης που επέλεξε εξαρχής να έχει υπό τον απόλυτο έλεγχό του την ΕΥΠ, πιστώνεται πλήρως και εξολοκλήρου την αποκλειστική ευθύνη των παρακολουθήσεων και της δημοκρατικής εκτροπής» είπε συγκεκριμένα ο κ. Χαρίτου και υπογράμμισε πως «σήμερα πια ο βασιλιάς είναι γυμνός».

«Δεν απαντάτε για τα στοιχεία, τις απτές αποδείξεις που τόσο καιρό ζητούσατε»

Απευθυνόμενος δε στη συμπολίτευση επεσήμανε πως «τώρα που αντιλαμβάνεστε ότι με την πρόταση μομφής που κατατέθηκε έχετε απέναντι σας σύσσωμη όλη την αντιπολίτευση, όχι απλώς χάσατε την ψυχραιμία σας αλλά βυσομανάτε με χυδαίες επιθέσεις, σε βάρος των δικαστικών λειτουργών που έκαναν το καθήκον τους».

Παράλληλα υπογράμμισε πως «για ένα μα για ένα μόνο πράγμα αποφεύγετε να μιλήσετε όπως ο διάολος το λιβάνι. Δεν απαντάτε για τα στοιχεία, τις απτές αποδείξεις που τόσο καιρό ζητούσατε και τώρα με το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής έρχονται να ρίξουν άπλετο φως και αποκαλύπτουν τη δράση μιας παρακρατικής οργάνωσης με ενορχηστρωτή τον κύριο Μητσοτάκη».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας  του ο βουλευτής εγκάλεσε την κυβέρνηση για την παραβίαση με τον πιο βάναυσο τρόπο του κράτους δικαίου, κάτι που δεν συνάδει με ευρωπαϊκή χώρα,  για να διευκρινίσει πως «η παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, η υπονόμευση της δημοκρατίας πηγαίνουν χέρι χέρι με τις πολιτικές σας που φτωχοποιούν την πλειοψηφία της κοινωνίας, τη μεσαία τάξη και θρυμματίζουν τα όνειρα της νέας γενιάς».

«Έχει υποχρέωση ο κύριος Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις»

«Το παρακράτος των υποκλοπών που στήσατε πηγαίνει γάντι με το παρακράτος των αδιαφανών και απευθείας αναθέσεων σχεδόν 10 δις σε κολλητούς και υμετέρους. Είναι απόλυτα προσαρμοσμένο να υπηρετεί την αισχροκέρδεια μιας οικονομικής ελίτ, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και της λαϊκής πρώτης κατοικίας» τόνισε ο κ. Χαρίτου για να ξεκαθαρίσει πως «με τις αποδείξεις του πορίσματος που ήρθαν στο φως έχει υποχρέωση ο κύριος Μητσοτάκης να δώσει απαντήσεις σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. Ποιος ο λόγος εθνικής ασφάλειας για τον οποίον παρακολουθείτο για σχεδόν δύο χρόνια η ηγεσία του στρατεύματος; Ήταν επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια; Ήταν ύποπτοι για κάτι που εμείς ή ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζουμε και πρέπει να μας το πει αύριο ο κύριος Μητσοτάκης; Αν υπάρχει κάτι γιατί τους άφησε να μείνουν στη θέση τους;»

Ο βουλευτής Ροδόπης ολοκλήρωσε την ομιλία του επισημαίνοντας πως «σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές για τη Δημοκρατία και την ασφάλεια της χώρας δεν θα καταγραφούν αρνητικά στις σελίδες της ιστορίας μόνο οι πρωταγωνιστές και οι ενορχηστρωτές, αλλά και όσοι με την ψήφο τους συγκαλύψουν αυτήν τη δημοκρατική εκτροπή, την υπονόμευση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου. Αν δεν το κάνετε εσείς κύριοι της πλειοψηφίας θα το κάνει σε πολύ λίγους μήνες με την ετυμηγορία του ο ελληνικός λαός. Να είστε βέβαιοι ότι η τιμωρία του θα είναι επώδυνη για εσάς,  ευεργετική για την πλειοψηφία της κοινωνίας και ελπιδοφόρα για τον τόπο.  Θα ανοίξει μια νέα σελίδα ασφάλειας, σταθερότητας, δημοκρατίας και δικαιοσύνης παντού».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.