Δραματικη η υποστελεχωση των υπηρεσιων σε ολους τους δημους της Ροδοπης

Δ. Χαρίτου: «Να υπάρξει ανάλογη ρύθμιση με τους νησιωτικούς Δήμους της χώρας και να εξαιρεθεί η Ροδόπη από την απαγόρευση προσλήψεων»

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου μετά τις συναντήσεις που είχε το προηγούμενο διάστημα με εκπροσώπους των εργαζομένων στους Δήμους, με δημάρχους της περιοχής και στις δημοτικές υπηρεσίες, όπως των Σαπών, έθεσε στον υπουργό Εσωτερικών το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν όλοι οι Δήμοι της Π.Ε. Ροδόπης.

Ο βουλευτής ζητά από την κυβέρνηση να καλύψει άμεσα τις κενές θέσεις που σήμερα  έχουν επείγοντα χαρακτήρα προκειμένου οι Δήμοι να ανταποκρίνονται στις αυξημένες κοινωνικές ανάγκες  και στον σημαντικό αναπτυξιακό τους ρόλο. Ζητά να υπάρξει ανάλογη ρύθμιση με τους νησιωτικούς Δήμους της χώρας, δηλαδή να εξαιρεθούν και οι Δήμοι της ακριτικής Ροδόπης από την απαγόρευση των προσλήψεων.

Ο βουλευτής στην ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Εσωτερικών παραθέτει αναλυτικά με στοιχεία την δραματική υποστελέχωση δημοτικών υπηρεσιών σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, που είναι σε πολύ μεγαλύτερη ένταση από άλλες περιοχές της χώρας και επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια λόγω των αθρόων συνταξιοδοτήσεων και της απαγόρευσης νέων προσλήψεων. Χαρακτηριστικά ο βουλευτής παραθέτει πως ο μητροπολιτικός Δήμος Κομοτηνής από ένα σύνολο 586 οργανικών θέσεων έχει κενές τις 326 θέσεις. Αντίστοιχα ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών από σύνολο 156 έχει 90 κενές θέσεις, ο  Δήμος Ιάσμου από  σύνολο 100 έχει 55 κενές θέσεις και ο Δήμος Αρριανών από σύνολο 150 έχει 51 κενές θέσεις.

Το αποτέλεσμα, όπως επισημαίνει ο βουλευτής, είναι οι Δήμοι εξαιτίας της υποστελέχωσης να βρίσκονται σε αδυναμία να παρέχουν τις αναγκαίες υπηρεσίες προς τους δημότες τους. Ενώ δυσκολεύονται να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα  χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να αντλήσουν πόρους για έργα χρήσιμα για τους δημότες και με θετικό αντίκτυπο στην τοπική οικονομία.

Ο βουλευτής καλεί την κυβέρνηση να αξιολογήσει τη μεγάλη σημασία που έχουν οι Δήμοι στην ανάπτυξη μιας ακριτικής περιοχής όπως η Ροδόπη και να δώσει άμεσα λύση στο σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.