Δωρα Αυγερη απο Κομοτηνη: Πρεπει να ενισχυθουν ΕΚΑΒ και ΤΟΜΥ

Περιοδεία σε υπηρεσίες Υγείας, Δασών και πυροσβεστική έκανε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Κομοτηνή

Περιοδεία σε υπηρεσίες και δομές της Κομοτηνής πραγματοποίησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Δώρα Αυγέρη την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της ανοιχτής πολιτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ροδόπης το απόγευμα της ίδιας ημέρας, συνοδευόμενη από τον Βουλευτή Ροδόπης κ. Δημήτρη Χαρίτου και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης.

Στην αρχή της περιοδείας της βρέθηκε στην 1η ΤΟΜΥ Κομοτηνής και συζήτησε με τα στελέχη της, για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν και τις ιδέες τους για το μέλλον.

Η βουλευτής θύμισε πως οι ΤΟΜΥ αποτέλεσαν μια καινοτόμα προσπάθεια που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση για την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μία προσπάθεια όμως που η βουλευτής θεωρεί πως ανακόπηκε βίαια όταν η ΝΔ έγινε κυβέρνηση.

Από τότε βλέπει αποεπένδυση στο Δημόσιο χαρακτήρα της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με την κυβέρνηση να επενδύει στα κρατικοδίαιτα ιδιωτικά συμφέροντα. «Παρά τους πόρους που έπεσαν την περίοδο της πανδημίας για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, το επιτελικό παρακράτος Μητσοτάκη προτίμησε να μοιράσει αυτό το χρήμα σε λίγες τσέπες εκλεκτών, σε ιδιωτικές τσέπες και να ανοίξει τις πόρτες και τα παράθυρα στα ιδιωτικά συμφέροντα» τόνισε η κ. Αυγέρη.

Τραγική η κατάσταση στο ΕΚΑΒ

Στην επίσκεψη της κ. Αυγέρη, εθίγη και το θέμα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ με την ίδια να επισημαίνει πως «η κατάσταση στο ΕΚΑΒ είναι τραγική. Και αυτό ο κόσμος της Ροδόπης το αντιλαμβάνεται, όταν βρίσκεται στην ανάγκη να καλέσει ένα ασθενοφόρο για ένα πρόβλημα υγείας, σημείωσε, σε μια περιοχή με σχεδόν 130.000 κατοίκους που εξυπηρετείται μόνο από 2 ασθενοφόρα.

«Όπως είπε ο Κυριάκος, που έχει φάει 40 χρόνια της ζωής του μέσα στον οργανισμό, είναι 16 άτομα για να εξυπηρετούν όλους αυτούς τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους», σημείωσε, αναφέροντας πως τους  περιέγραψε με συγκινητικό τρόπο αυτές τις δραματικές ελλείψεις και την αποεπένδυση σε προσωπικό και εξοπλισμό.

«Θα περίμενε κανείς να έχει ενισχυθεί το ΕΚΑΒ στη Ροδόπη, την ώρα που , όπως μας είπαν τα στελέχη του ΕΚΑΒ, η κυβέρνηση επενδύει σε αστυνομικές δυνάμεις» συμπλήρωσε με νόημα.

Είναι μια άνιση μάχη, σημείωσε, και θεωρεί πως δείχνει ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, όχι να επενδύσουν στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής, με την πρόσβασή του στο ΕΣΥ, ότι το ασθενοφόρο που θα τους παραλαμβάνουν άμεσα και χωρίς κινδύνους, χωρίς να καταπονείται περεταίρω το προσωπικό που ήδη έχει υπερβεί τις δυνάμεις του.

«Πρέπει να γίνουν άμεσα προσλήψεις, να ενισχυθεί το ΕΚΑΒ, είναι καθήκον και προτεραιότητα οποιασδήποτε δημοκρατικής κυβέρνησης αντιμετωπίζει τη δημόσια υγεία ως αγαθό και όχι σαν εμπόρευμα» κατέληξε.

Η κ. Αυγέρη είχε συναντήσεις και στη Διεύθυνση Δασών αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες της Πυροσβεστικής, με τους οποίους συζήτηση το θέμα της μεγάλης φωτιάς στο Παπίκιο και τους τρόπους αποκατάστασής του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.