Δημοσκοπηση στον δημο Ιασμου

Ικανοποιημένο από το έργο της δημοτικής αρχής δηλώνει το 59,9% των ερωτηθέντων

Έρευνα γνώμης πραγματοποίησε η εταιρεία δημοσκοπήσεων “to the point” για λογαριασμό της δημοτικής παράταξης «Εμπρός». Από την έρευνα προκύπτουν ενδιαφέρονται ευρήματα τόσο για την ικανοποίηση των πολιτών για «τα έργα και τις ημέρες» της νυν δημοτικής αρχής, τη λειτουργία του δήμου, τα «τρωτά» του σημεία, αλλά και τα προβλήματα που ταλανίζουν τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας.

Η ταυτότητα της έρευνας

Η έρευνα διενεργήθηκε το διάστημα 18 με 22 Οκτωβρίου, τηλεφωνικά μέσω δομημένου ερωτηματολογίου. 616 άτομα άνδρες και γυναίκες άνω των 17 ετών, ψηφοφόροι του Δήμου Ιάσμου αποτέλεσαν το δείγμα της έρευνας. Το δείγμα σταθμίστηκε εκ των υστέρων ως προς το φύλο και ως προς το θρήσκευμα.

Τα ευρήματα

Στην ερώτηση «Πώς αξιολογείτε το συνολικό έργο της δημοτικής αρχής;» το 59,9% των ερωτηθέντων απάντησε Θετικά/ Μάλλον θετικά, 21,5% ούτε θετικά ούτε αρνητικά, 16,8% αρνητικά/μάλλον αρνητικά, ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 1,8% δεν απάντησε την ερώτηση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στην ερώτηση για την γνώμη των πολιτών για τα πρόσωπα του Οντέρ Μουμίν, του Κυριάκου Αμούτζα, του Ισμέτ Καδή και του Τζανέρ Ιμάμ.

68,2% εξέφρασε θετική γνώμη για τον Οντέρ Μουμίν και 14,5 αρνητική, 33,7% θετική γνώμη για τον Κυριάκο Αμούτζα και 13,8% αρνητική, 27,2% θετική για τον Ισμέτ Καδή και 33,9% αρνητική, 22,1% θετική για τον Τζανέρ Ιμάμ και 12,5% αρνητική

Όσο αφορά τη λειτουργία του δήμου οι πολίτες δηλώνουν ικανοποιημένοι σε ποσοστό άνω του 60% από την εξυπηρέτηση στις υπηρεσίες του δήμου και από τη λειτουργία των υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής (πρόνοια, απασχόληση, μέριμνα) και καθαριότητας.

Η θετική γνώμη των πολιτών πέφτει σε ποσοστό κάτω του 60% για το πράσινο/αναπλάσεις, τα έργα οδικού δικτύου/ αγροτική οδοποιΐα και τα θέματα σχολικής στέγης.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ένα ποσοστό της τάξεως του 22,4% των ερωτηθέντων αξιολογεί την ανεργία ως το σημαντικότερο πρόβλημα της περιοχής και ακολουθεί το οδικό δίκτυο (15,9) και η ύδρευση (10,4%).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.