Δημοσχακης: «Παγωνει» ο διαγωνισμος για 600 νεους συνοριοφυλακες στον Εβρο;

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή Έβρου με αφορμή την αναστάτωση που επικρατεί στους ενδιαφερόμενους από διάφορα δημοσιεύματα

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α. Δημοσχάκης, καταθέτοντας Γραπτή Ερώτηση προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφορικά με την δρομολόγηση του εξαγγελθέντος διαγωνισμού πρόσληψης 800 Συνοριοφυλάκων στην Βόρεια Ελλάδα.
 
Όπως επισημαίνει, η κυβέρνηση έναντι της τουρκικής προκλητικότητας προβαίνει σε έγκαιρο χρόνο, στην υλικο-τεχνική και στελεχιακή θωράκιση της ακριτικής και εθνικά ευαίσθητης περιοχής του Έβρου.
 
Σε συνέχεια της κατάταξης των 400 ΣΝΦ και τοποθέτησης αυτών αποκλειστικά στο Ν.Έβρου, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είχε εξαγγείλει στις 21/10/2020 από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσ/νικης, την κατάταξη επιπλέον 800 ΣΝΦ αποκλειστικά για την Β/Ελλάδα.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, οι 600 επρόκειτο να τοποθετηθούν σε Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης του Έβρου, οι 100 στην Ροδόπη και η 100 στην Καβάλα.
 
Την εν λόγω εξαγγελία επιβεβαίωσε ξανά ο Υπουργός, στην πρόσφατη (29/12/2020) επίσκεψή του στον ακριτικό Έβρο.
 
Ωστόσο ορισμένα τοπικά ΜΜΕ προσφάτως κάνουν λόγο για «πάγωμα» του διαγωνισμού καθώς και ότι έχει κατατεθεί αίτημα τροποποίησης της κατάταξης των 800 ΣΝΦ στην ΠΑΜ-Θ  προκαλώντας έντονη ανησυχία αλλά & απογοήτευση στους ενδιαφερομένους.
 
Ο βουλευτής, μεταφέρει την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία, ρωτώντας τον Υπουργό αν εξακολουθεί να παραμένει στους σχεδιασμούς της ηγεσίας του Υπουργείου η δρομολόγηση του εν λόγω διαγωνισμού, ποιος ο χρονικός ορίζοντας δημοσιοποίησης αυτού και αν εξακολουθεί να ισχύει η δέσμευση περί κατάταξης των 600 στον Έβρο. 

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 800 ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΩΝ
 
Η σημερινή κυβέρνηση, σε έγκαιρο χρόνο και με σταθερό βηματισμό, θωρακίζει πολυεπίπεδα την εθνικά ευαίσθητη και νευραλγική περιοχή του Έβρου.
 
Ήδη η πρόσφατη κατάταξη των 400 νέων ΣΝΦ και η τοποθέτηση τους στις Υπηρεσίες Συνοριακής φύλαξης του Νομού, δημιούργησε ελπιδοφόρο κλίμα γιατί θωρακίστηκαν περαιτέρω τα σύνορα.
 
Μετά τη σύσκεψη  (21/10/2020) στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσ/νίκης με στελέχη του Σώματος εξαγγείλατε την πρόσληψη επί πλέον  800 ΣΝΦ για Υπηρεσίες της Βόρειας Ελλάδας.
 
Οι 600 εξ αυτών επρόκειτο να τοποθετηθούν στα ΤΣΦ του Έβρου & οι υπόλοιποι στα αντίστοιχα των Νομών Ροδόπης και Καβάλας.
 
Γνωστοποιήσατε μάλιστα ότι η κατάταξη των νέων ΣΝΦ, επρόκειτο να δρομολογηθεί στους επόμενους μήνες, ώστε την άνοιξη του 2021 να τοποθετηθούν στις αρμόδιες Υπηρεσίες αφού ολοκληρώσουν την εκπαίδευση τους.
 
Για τον λόγο αυτό, σημαντικός αριθμός εκ των υποψηφίων ξεκίνησε την κατάλληλη προετοιμασία, με την βοήθεια γυμναστών, προκειμένου να ανταποκριθούν στο υψηλό επίπεδο των απαιτούμενων αθλητικών δοκιμασιών.
 
Στην πρόσφατη επίσκεψη σας (29/12/2020) στον ακριτικό Νομό, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την επικείμενη κατάταξη των 800 ΣΝΦ, επιβεβαιώσατε ότι αναμένεται στο προσεχές διάστημα η δημοσιοποίηση αυτής και ότι οι 600 θα τοποθετηθούν στον Έβρο.
 
Τις τελευταίες ημέρες ορισμένα τοπικά ΜΜΕ  κάνουν λόγο για “πάγωμα” του διαγωνισμού & άλλα ότι έχει κατατεθεί αίτημα τροποποίησης της κατάταξης των 800 ΣΝΦ στην ΠΑΜ-Θ  προκαλώντας έντονη ανησυχία αλλά & απογοήτευση στους ενδιαφερομένους.
 
Τα πολιτικά μου γραφεία στον Έβρο κατακλύζονται από σχετικά τηλεφωνήματα & μηνύματα που φανερώνουν την έντονη αγωνία της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με το μέλλον του εν λόγω διαγωνισμού.
 

  • Παραμένει σε ισχύ ο αρχικός σχεδιασμός του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη & του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας περί κατάταξης 800 ΣΝΦ στους Νομούς Έβρου, Ροδόπης & Καβάλας;
  • Ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας, εντός του οποίου αναμένεται η δημοσίευση του διαγωνισμού κατάταξης των 800 νέων ΣΝΦ;

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.