Δημος Κομοτηνης: Συγκρουση διοικησης και αξιωματικης αντιπολιτευσης για τα φαναρια του ΙΚΑ

Γιάννης Γκαράνης: «Αυτό που έπρεπε να κάνει η δημοτική αρχή από την πρώτη μέρα το κάναμε»

Βαγγέλης Λαφτσής: «Ο Δήμος Κομοτηνής γνώριζε το πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα»

Θερμός αναμένεται να είναι ο φετινός χειμώνας σε ό,τι αφορά τα αυτοδιοικητικά πράγματα της Κομοτηνής, αν κρίνει κανείς από τους υψηλούς τόνους που κυριαρχούν την τελευταία εβδομάδα μεταξύ διοίκησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βαγγέλης Λαφτσής

«Να αποκαταστήσουν τη λειτουργία των φαναριών, αλλά και τις υπάρχουσες διαβάσεις, πριν προκληθεί κάποιο ατύχημα»

Μετά την «κόντρα» που έχει ξεσπάσει και την ανταλλαγή ανακοινώσεων για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σύμπραξη Προοπτικής» με επικεφαλής τον κ. Αντώνη Γραβάνη, επανήλθε θίγοντας εκ νέου σε ανακοίνωσή της το ζήτημα των φαναριών του ΙΚΑ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Σύμπραξη Προοπτικής», «έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που τα φανάρια του ΙΚΑ τέθηκαν εκτός λειτουργίας, προκαλώντας μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα» συμπληρώνοντας πως «ο Δήμος Κομοτηνής παρόλο που γνώριζε το συγκεκριμένο πρόβλημα για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως έχουν παραδεχτεί, δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα».

Με αφορμή την καθυστέρηση αυτή ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης κ. Βαγγέλης Λαφτσής, σε δηλώσεις του υπογραμμίζει πως «εκτός από το κυκλοφοριακό χάος που δημιουργείται στην περιοχή του ΙΚΑ, τίθενται σοβαρά θέματα ασφάλειας σε πεζούς και οχήματα». Όλα αυτά, συμπληρώνει ο ίδιος «σε μία περίοδο όπου η πόλη μας υποδέχεται τους νέους φοιτητές και ξεκινάει και η σχολική περίοδος».

«Η ολιγωρία αυτή δεν τιμάει ούτε τον Δήμαρχο κ. Γκαράνη αλλά ούτε τον Αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ. Καρασταύρου, καθώς διαφαίνεται ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν ακόμη και σε καθημερινές ανάγκες» συνεχίζει ο ίδιος διερωτώμενος «σε περίπτωση ατυχήματος, θα αναλάβει ο Δήμαρχος και αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών την ευθύνη; Για ποιο λόγο καθυστερεί τόσο η αποκατάσταση; Ούτε ένα φανάρι δεν μπορούν να φτιάξουν;».

«Η αλήθεια είναι ότι όπως έχουν παραδεχτεί οι ίδιοι, γνώριζαν εδώ και καιρό το πρόβλημα απλά όπως πάντα δεν έκαναν τίποτα» τονίζει ο κ. Λαφτσής και καταλήγει καλώντας την δημοτική αρχή «να αποκαταστήσουν την λειτουργία των φαναριών, αλλά και τις υπάρχουσες διαβάσεις, πριν προκληθεί κάποιο ατύχημα, την ευθύνη του οποίου θα έχουν».

Γιάννης Γκαράνης

«Ενδεχομένως την Παρασκευή και το Σάββατο η πρώτη προσπάθεια λειτουργίας τους»

Νωρίτερα μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης αναφέρθηκε στο ζήτημα της αποκατάστασης, εξηγώντας πως αυτή τη στιγμή γίνεται από την αρχή όλο το σύστημα καλωδίωσης, χωρίς ωστόσο να δίνει σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών. «Τα συνεργεία είναι εκεί, δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη» ανέφερε ο ίδιος τονίζοντας ότι «ενδεχομένως στην καλύτερη περίπτωση την Παρασκευή με Σάββατο θα γίνει μια πρώτη προσπάθεια λειτουργίας τους».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της «Σύμπραξης Προοπτικής» ο κ.  Γκαράνης ξεκαθάρισε πως «αυτό που έπρεπε να κάνει η δημοτική αρχή από την πρώτη μέρα – γιατί το άκουσα κι αυτό από τον κ. Γραβάνη- το έκανε. Είχε εργολάβο, δεν έψαχνε, και την επόμενη μέρα πήγε για να γίνει η αντικατάσταση της καλωδίωσης». «Η δημοτική αρχή προνοεί από την αρχή ώστε να έχει έναν εργολάβο δίπλα. Οτιδήποτε συμβεί στον δήμο και θα πρέπει να γίνει αμέσως, υπάρχει άνθρωπος ακόμα και να τον αντικαταστήσει. Ωστόσο οι εργασίες, είναι χρονοβόρες» ξεκαθάρισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.