Δημοφιλης ο Τσιπρας, αλλα οχι οι πολιτικες του

Μεγάλη δημοσκόπηση σχετικά με το κυβερνητικό έργο πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, η οποία εκτελέστηκε σε πανελλαδικό δείγμα 1.007 ατόμων το διάστημα 15-17 Απριλίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής, σε σχετικά υψηλά επίπεδα παραμένει η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και θετικές ορισμένες δράσεις τις κυβέρνησης, παρόλο που για τους περισσότερους γενικούς τομείς της κυβερνητικής πολιτικής η αξιολόγηση των ψηφοφόρων ήταν αρνητική.
 
Στην ερώτηση «πώς βαθμολογείτε τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε κλίμακα από 0-10», οι μέσοι όροι ήταν για την οικονομία 4.6, για τη μετανάστευση 3, για την εγκληματικότητα και ασφάλεια 3.7, για την παιδεία 4.2, για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα 5.5.
 
Η δημοτικότητα του πρωθυπουργού ανέρχεται στο 55% και κρίνεται θετική παρά τη σχετική πτώση. Στην ερώτηση «ποιο συναίσθημα σάς δημιουργεί η προοπτική εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ» το 56% απήντησε φόβος. Το κοινό επίσης παρέθεσε τη γνώμη του για την επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, όπου το 68% ήταν υπέρ τα αποτελέσματα του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Μόσχα, όπου το 43% ήταν πολύ θετικό, το 16,5% θετικό και το 26,5% ούτε θετικό ούτε αρνητικό την αξιοπιστία της κυβέρνησης στην πρόθεσή της να εφαρμόσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, όπου 52,5% ήταν υπέρ την ακολουθούμενη στρατηγική διαπραγμάτευσης, όπου το 45,5% την έκρινε σωστή και 39,5% λάθος.
 
Τέλος ζητήθηκε από το κοινό να κρίνει τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων της Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και τη γενικότερη παρουσία της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου και τα αποτελέσματα ήταν το 47,5% αρνητικά, το 39% θετικά, ενώ μόλις 10,5% απάντησε ούτε θετικά ούτε αρνητικά. Ν.Μ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.