Δημητρης Κουτσουμπας: «Το ΚΚΕ θα ειναι η φωνη του λαου σε αυτον τον συνολικα αρνητικο πολιτικο συσχετισμο»

Τις πρώτες δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ευχαριστώντας «όσους ενίσχυσαν το ΚΚΕ και έδωσαν τη μάχη».

Στις δηλώσεις του ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε επίσης:

«Οι βουλευτές θα βρεθούν εκεί που έχουν υποσχεθεί, δίπλα στους εργαζόμενους, στις λαϊκές δυνάμεις, στη νεολαία. Και φαίνεται ότι η ψήφος στο ΚΚΕ δεν είναι συγκυριακή, ευκαιριακή», τόνισε, προσθέτοντας πως «δείχνει αγωνιστικούς δεσμούς στους τόπους δουλειάς, στη γειτονιά, στο χωριό, στους χώρους Υγείας, Παιδείας, του Πολιτισμού, που αντέχουν και διευρύνονται και ανάλογα πρέπει να δυναμώσουν και να διευρυνθούν από εδώ και πέρα ακόμη περισσότερο».

«Συνεχίζουμε αποφασιστικά. Είναι κρίσιμο με όλους όσοι προσέγγισαν το κόμμα μας αυτήν την περίοδο, ανεξάρτητα τι έκαναν σε αυτές τις εκλογές, να συνεχιστεί η συζήτηση, η κοινή δράση, για την ανάπτυξη της εργατικής λαϊκής πάλης, την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος. Με βάση το αποτέλεσμα έχουμε αύξηση σε ποσοστό και σε ψήφους σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου», είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σημειώνοντας ότι το ποσοστό του ΚΚΕ είναι 7,7%, ενώ εξήγησε πως η μείωση που παρατηρείται σε βουλευτές οφείλεται μόνο στον «καλπονοθευτικό νόμο της Νέας Δημοκρατίας, που κλέβει βουλευτικές έδρες μας». 

«Συνολικά μέσα σε έναν αρνητικό πολιτικό συσχετισμό που συνεχίζει να παραμένει, εκφράζεται μια δυναμική ανόδου της εκλογικής επιρροής του κόμματος που συνεχίζεται και αποτελεί θετικό στοιχείο και αυτής της εκλογικής μάχης και του αποτελέσματος. Μια δυναμική που έχει ευρύτερη απήχηση από την εκλογική της έκφραση και εκφράστηκε με αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια σημείωσε πως «η επόμενη ημέρα θα είναι δύσκολη για τον λαό μας. Το ΚΚΕ θα κάνει πράξη τη δέσμευσή του ότι θα βρεθεί στο μετερίζι μιας 100% μαχητικής αντιλαϊκής αντιπολίτευσης. Ο ελληνικός λαός να μην δείξει καμία αναμονή, να μην δώσει καμία περίοδο χάριτος, ιδιαίτερα ένα μεγάλο τμήμα του λαϊκού κόσμου που ψήφισε Νέα Δημοκρατία με βαριά καρδιά. Από αύριο η εργατική τάξη, οι λαϊκές δυνάμεις, θα βρίσκονται σε νέο γύρο επίθεσης στο φόντο νέων εξελίξεων και δεδομένων».

«Το ΚΚΕ θα δίνει διαρκώς τη μάχη, θα είναι η φωνή του λαού. Το ΚΚΕ θα παρακολουθεί και θα συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση που αντικειμενικά θα ανοίξει μετά την μεγάλη άνοδο της αυτοδύναμης πλέον ΝΔ, την καθίζηση του ενός πόλου της σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως όμως την πολιτική συναίνεσης στις παραπάνω δεσμεύσεις που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της ΝΔ. Με αφορμή το αποτέλεσμα θα δρομολογηθούν διεργασίες», κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.