Δημητρης Καρασταυρου, προεδρος ΔΕΥΑΚ «Λυνεται ριζικα το προβλημα της υδροδοτησης της Αιγειρου με τις παρεμβασεις που εγιναν την τελευταια τετραετια»

Είναι ύψους 2,5 εκατ. ευρώ

Απαντήσεις για το θέμα των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην υδροδότηση της Αιγείρου παρείχε στο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Δημήτρης Καρασταύρου. Για να επιλυθεί το πρόβλημα των διακοπών παροχής νερού στον οικισμό της Αιγείρου, τις απογευματινές ιδιαίτερα ώρες, όπως έκανε γνωστό στο σώμα ο κ. Κατασταύρου, «η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Κομοτηνής προχώρησε στη σύνδεση του δικτύου ύδρευσης με δυο μεταλλικής κατασκευής αποθήκες νερού, τις οποίες για πρώτη φορά συνέδεσαν πριν 20 μέρες έτσι ώστε να υπάρχει πληθώρα νερού και για τις απογευματινές ώρες, όπου η ζήτηση είναι μεγαλύτερη και πέφτει η στάθμη με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα ειδικά στα κτίρια που είναι διώροφα».
 
Ο κ.Καρασταύρου εξήγησε επίσης ότι ο αγωγός, ο οποίος τροφοδοτούσε μέχρι τώρα τις δεξαμενές ήταν σαθρός και από αμίαντο, με υλικά όμως που είχε η ΔΕΥΑΚ στην αποθήκη αντικατέστησε τον μισό αγωγό και βελτίωσε την κατάσταση, παρόλα αυτά λόγω των capital controls το έργο της αντικατάστασης δεν ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα και λόγω σπασιμάτων στον αγωγό το νερό να μην φτάνει στον οικισμό τις απογευματινές ώρες. «Καταφέραμε όμως με παρεμβάσεις και συνδέσαμε τις δυο αυτές δεξαμενές με τον αγωγό και ταυτόχρονα κρατήσαμε και το παλιό δίκτυο που πήγαινε κατευθείαν στον υδατόπυργο, έτσι ώστε αυτή την στιγμή να τροφοδοτούνται και οι μεταλλικές κατασκευές και ο υδατόπυργος και ο οικισμός του Αιγείρου να τροφοδοτείται από δύο πλευρές, άμεσα και έμμεσα». 

«Το νερό που υπάρχει για τον οικισμό του Αιγείρου είναι υπέρ αρκετό»

«Αυτή τη στιγμή είναι η πρώτη φορά που λειτουργούν οι μεγάλες δεξαμενές και από δω και στο εξής το νερό που υπάρχει για τον οικισμό του Αιγείρου είναι υπέρ αρκετό» διαβεβαίωσε ο κ.Καρασταύρου, αναφέροντας ως αποδεικτικό της υπερεπάρκειας «ότι τρεις τέτοιες δεξαμενές, τροφοδοτούν πέντε οικισμούς στην παραλιακή ζώνη με μεγάλη κίνηση, Φανάρι, Αρωγή, παραλία Μέσης, Γλυφάδα και τον οικισμό της Μέσης, ενώ πλέον η Αίγειρος έχει μόνη της πλέον δύο».
 
Επιλέγοντας ο κ.Καρασταύρου ανέφερε ότι «συνολικά με τις παρεμβάσεις που έγιναν την τελευταία τετραετία λύνεται ριζικά το πρόβλημα της υδροδότησης της Αιγείρου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.