Δημητρης Χριστοδουλακης: Ο πρωτος νεος υποψηφιος στη Ροδοπη στο πλευρο του Χρηστου Μετιου

Ο γνωστός Κομοτηναίος τραγουδιστής θα διεκδικήσει την ψήφο των Ροδοπιτών όλων των ηλικιών

«Έχω πολλά να μάθω, ωστόσο είμαι έτοιμος να δουλέψω ώστε να προσφέρω στον τόπο μου»

Την πρώτη νέα υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» στην Ροδόπη αποτελεί ο συμπολίτης μας, Κομοτηναίος τραγουδιστής Δημήτρης Χριστοδουλάκης.

Η συστράτευση του κ. Χριστοδουλάκη με τον Περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο κ. Χρήστο Μέτιο είναι το αποτέλεσμα ώριμης σκέψης όπως εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στον «ΠτΘ» και βασίζεται κυρίως στο γεγονός των κοινών απόψεων και θέσεων αλλά και του σεβασμού που τρέφει για τον κ. Μέτιο τόσο ως άνθρωπο όσο και ως πολιτικό.

«Για να συστρατευτείς με κάποιον πρέπει πρώτα και κύρια να σου εμπνέει εμπιστοσύνη» υπογράμμισε ο κ. Χριστοδουλάκης τονίζοντας πως αποδέχτηκε την πρόταση που του έγινε, μεταξύ άλλων, ως υπέρμαχος της άποψης που θέλει τους νέους να ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση και να βγαίνουν μπροστά, γιατί «η όρεξη και οι ιδέες των νέων σε συνδυασμό με την εμπειρία των παλαιότερων μπορούν να οδηγήσουν μόνο σε καλά αποτελέσματα».

Η γενιά των επαναλαμβανόμενων κρίσεων

Ο ίδιος, λόγω και της επαγγελματικής του ενασχόλησης, έχει συνηθίσει την έκθεση σε ευρύ κοινό,  με αποτέλεσμα όπως εξήγησε να μην τον φοβίζει. Άλλωστε όπως τόνισε η πολιτική είναι κάτι που μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει, ανυπομονώντας, εφόσον ο κόσμος του δώσει την ευκαιρία να εκλεγεί, να θητεύσει ώστε να μάθει όσα περισσότερα μπορεί και να προσφέρει στον τόπο και τους συμπολίτες του, με το άγχος το οποίο προς το παρών έχει να είναι άκρως δημιουργικό.

«Είμαι έτοιμος να δουλέψω»  δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι αφουγκράζεται τον κόσμο και τα προβλήματά του, ειδικά αυτά της νεότερης γενιάς, της δικής του γενιάς, που όπως τόνισε «ζήσαμε πολύ καλά χρόνια όταν ήμασταν στο σχολείο, ωστόσο μετά, στην πιο παραγωγική μας ηλικία και έως τώρα ερχόμαστε συνεχώς αντιμέτωποι με επαναλαμβανόμενες κρίσεις».

Ο ίδιος επιλέγει να αντιμετωπίζει τα πάντα αισιόδοξα, παραμένοντας πιστός «θιασώτης» της λογικής που λέει ότι «δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω, αλλά να λέμε είμαστε εδώ, θα παλέψουμε και θα δημιουργήσουμε εμείς πράγματα, όσο δύσκολο και αν αυτό φαντάζει σήμερα».

Ερωτηθείς σε σχέση με το τι απεχθάνεται στην πολιτική ο ίδιος επέμεινε στην παροχολογία έναντι των πράξεων. «Καλύτερα να μου πει κάποιος εξ αρχής ότι κάτι δεν γίνεται ή θα πρέπει πρώτα να το δει, παρά να δηλώσει βεβαιότητα και μετά να μην  το κάνει» τόνισε για να υπογραμμίσει πως ο ίδιος θα μείνει μακριά από τέτοιες πρακτικές και λογικές.

Και αν το εκλογικό του κοινό εύλογα θα περίμενε κανείς να ανήκει στη νέα γενιά ο ίδιος δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να κερδίσει και την εμπιστοσύνη μεγαλύτερων συμπολιτών, υπογραμμίζοντας πως «ενδεχομένως και οι μεγαλύτεροι να δουν σε μένα ένα καινούργιο πρόσωπο, με όρεξη αλλά και δυνατότητα να προσφέρει, ώστε να με στηρίξουν, γεγονός που θα ήθελα πολύ». Άλλωστε οι αυτοιδιοικητικές εκλογές για τον ίδιο βασίζονται σε πρόσωπα και όχι σε κομματικές προτιμήσεις,  με τους ψηφοφόρους να επιλέγουν ποιον θα στηρίξουν με βάση την προσωπικότητα, τις ιδέες και τις απόψεις των υποψηφίων.

Η νέα γενιά στο επίκεντρο

Ερωτηθείς σε σχέση με τους τομείς που θα μπορούσε την επαύριο των εκλογών να προσφέρει ο ίδιος επανάλαβε πως υπάρχουν πολλά χιλιόμετρα που θα πρέπει να διανύσει, ωστόσο από τις βασικές του στοχεύσεις είναι η νέα γενιά και τα προβλήματά της, όπως «μοιραία» λόγω και της επαγγελματικής του ενασχόλησης ο τομέας του πολιτισμού και του αθλητισμού. Άλλωστε όπως επεσήμανε η περιοχή μας είναι ένας τόπος που ενδείκνυται για πληθώρα δράσεων, πολιτιστικού και όχι μόνο χαρακτήρα, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

«Ο αγώνας είναι μακρύς και το χρονικό διάστημα έως τις εκλογές ακόμα μεγαλύτερο» ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας πως θα επιδιώξει έναν προεκλογικό αγώνα δίχως κόντρες και διαξιφισμούς. «Προσωπικά θέλω να δείξω ποιος είμαι, να βγάλω την αλήθεια μου και ελπίζω στην στήριξη του κόσμου» υπογράμμισε.

Κλείνοντας και κληθείς να χαρακτηρίσει με ένα τραγούδι την σκέψη γύρω από την πρώτη του αυτή προσπάθεια στην πολιτική ο ίδιος επέλεξε ένα δικό του τραγούδι με τίτλο «Ζήτημα ζωής». Παραφράζοντας έναν στίχο που λέει «σε έχω τόσο ανάγκη ειλικρινά» απευθύνθηκε προς τους νέους, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την συμμετοχή των νέων τόσο στις εκλογές δια της ψήφου τους όσο και στα κοινά για τη συνδιαμόρφωση ενός καλύτερου παρόντος πρωτίστως για τους ίδιους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.