Δημητρης Χαριτου: «Το μηνυμα του Νοεμβρη γινεται ακομη πιο επικαιρο στις μερες μας»

«Σε αυτό τον τόπο, τίποτα δεν χαρίστηκε στο λαό και τη νεολαία μας»

To δικό του μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου στέλνει το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Δημήτρης Χαρίτου.

Σε αυτό αναφέρει:

«Συμπληρώνεται φέτος μισός αιώνας και η ηρωική εξέγερση του  Νοέμβρη του ´73 εξακολουθεί και σήμερα να εμπνέει τους αγώνες του λαού και της νέας γενιάς, για ένα καλύτερο αύριο για δημοκρατία και κοινωνική πρόοδο.

Τα μηνύματα του Πολυτεχνείου παραμένουν και σήμερα ζωντανά και το ίδιο επίκαιρα στις νέες συνθήκες.

Στην εποχή  της ανεξέλεγκτης ακρίβειας και της κερδοσκοπίας των λίγων, τα επιδόματα και τα κάθε τύπου pass δεν μπορεί να είναι η συνθήκη επιβίωσης της κοινωνίας. Ούτε δίνουν απάντηση στις εκρηκτικές ανάγκες της νέας γενιάς, που ασφυκτιά και αναζητά μια νέα προοπτική για τη ζωή της.

Τα δημοκρατικά δικαιώματα, οι ελευθερίες και η προστασία της ιδιωτικής ζωής, δεν θεωρούνται σήμερα δεδομένα, αλλά αιτήματα προς υπεράσπιση.

Το μήνυμα του Νοέμβρη γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο στις μέρες μας με τις γεωπολιτικές αναταράξεις στην ευρύτερη περιοχή και ιδιαίτερα με τον κύκλο βίας και αίματος στη Μέση Ανατολή, με πρώτα θύματα τους αμάχους και τα παιδιά.

Συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου στην Κομοτηνή, στον χώρο  της παλιάς Νομικής, κρατώντας ζωντανή την ιστορική μνήμη της επετείου και με την βαθιά πεποίθηση ότι σε αυτό τον τόπο, τίποτα δεν χαρίστηκε στο λαό και τη νεολαία μας!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.