Δημητρης Χαριτου προς Τ. Θεοδωρικακο: «Αναγκη αμεσης ενισχυσης με προσωπικο της Δ.Α. Ροδοπης»

Τη δέσμευση του υπουργού θυμίζει ο βουλευτής Ροδόπης με παρέμβασή του στη βουλή

Ο βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Χαρίτου μετά την επικοινωνία που είχε με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και την έντονη ανησυχία που διατυπώθηκε εγγράφως για το ενδεχόμενο να μην ενισχυθεί με κανέναν αστυνομικό στις επικείμενες μεταθέσεις του Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης,  πραγματοποίησε τη Δευτέρα νέα παρέμβαση στη Βουλή.

Ο βουλευτής με νέα ερώτησή του υπενθυμίζει στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκο ότι απαντώντας σε πρόσφατη ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής μόλις τον περασμένο Ιούνιο για το θέμα της υποστελέχωσης στην Δ.Α. Ροδόπης είχε δεσμευτεί ότι «θα καταβληθεί προσπάθεια για την περαιτέρω ενίσχυση της Δ.Α. Ροδόπης με αστυνομικό προσωπικό, τόσο κατά τις τακτικές μεταθέσεις, όσο και κατά τις λοιπές τοποθετήσεις – μετακινήσεις του τρέχοντος έτους». Δέσμευση που βέβαια δεν πρέπει να μείνει μόνο στα λόγια, αλλά να συνοδευτεί από πράξεις μέσω των αποφάσεων στις επικείμενες μεταθέσεις του Σεπτεμβρίου.

Με την ερώτηση ο βουλευτής ζητά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να παρέμβει  ώστε στις επικείμενες μεταθέσεις του τρέχοντος έτους να ενισχυθεί με προσωπικό η Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης, αλλά και να λάβει μέτρα προκειμένου σταδιακά να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις που σήμερα υπάρχουν στην Διεύθυνση. Γεγονός που επηρεάζει αρνητικά  τις συνθήκες εργασίας των υπηρετούντων αστυνομικών αλλά εκ των πραγμάτων και το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ασφάλειας  στους πολίτες της Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.