Δημητρης Χαριτου, Οζγκιουρ Φερχατ και Αγγελικη Κουγιουμτζογλου απο τη Ροδοπης στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Οι σταυροί που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι της ΑΜΘ

Τα μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, μετά την πλήρη ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων όλων των εκλογικών τμημάτων ανά την επικράτεια.

Από τη Ροδόπη τρία είναι τα μέλη του κόμματος που εκλέχθηκαν. Πρόκειται για τον βουλευτή κ. Δημήτρη Χαρίτου, την Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Αγγελική Κουγιουμτζόγλου και τον αναπληρωτή Συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής κ. Οζγκιούρ Φερχάτ.

Αναλυτικά οι δέκα από την ΑΜΘ που εκλέγονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΦΕ είναι οι εξής:

  1. Μορφίδης Κώστας (319 σταυροί)
  2. Καρβούνης Δημήτρης (272 σταυροί)
  3. Χαρίτου Δημήτρης (265 σταυροί)
  4. Γιαννακίδης Ευστάθιος (263 σταυροί)
  5. Γκαρά Αναστασία (250 σταυροί)
  6. Φερχάτ Οζγκιούρ (243 σταυροί)
  7. Καλέση Ελίζα (236 σταυροί)
  8. Χωματά Ζωή (231 σταυροί)
  9. Φιλιππίδου Σοφία (193 σταυροί)
  10. Κουγιουμτζόγλου Αγγελική (186 σταυροί)

Η σταυροδοσία

Αναλυτικά η σταυροδοσία των υποψηφίων της ΑΜΘ σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι η εξής:

ΥποψήφιοςΣταυροί
ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ88
ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΝΙΚΟΣ102
ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ263
ΓΚΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ250
ΔΕΔΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΟΣ241
ΔΙΑΚΟΥΜΗ ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ74
ΚΑΛΕΣΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ (ΕΛΙΖΑ)236
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ210
ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ272
ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΓΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ186
ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ319
ΣΙΤΖΑΚ ΕΜΙΝ ΚΙΑΜΗΛ47
ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ147
ΤΖΑΜΠΑΖΗ ΜΑΡΙΑ140
ΤΡΑΙΦΟΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ87
ΤΣΕΛΕΠΗ ΑΝΝΕΤΑ141
ΤΣΙΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ21
ΦΕΡΧΑΤ ΟΖΓΚΙΟΥΡ243
ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ193
ΧΑΡΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ)265
ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ149
ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ122
ΧΟΥΡΔΑΚΗ ΕΛΕΝΗ125
ΧΩΜΑΤΑ ΖΩΗ231
Σύνολο4152

Να σημειωθεί ότι οι κ. Σπύρος Δέδογλου που συγκέντρωσε 241 σταυρούς και ο κ. Χρήστος Καραγιαννίδης που συγκέντρωσε 210 σταυρούς, έμειναν εκτός Κεντρικής Επιτροπής λόγω της ποσόστωσης φύλου που ψηφίστηκε και προβλέπει την ισότιμη εκπροσώπηση στα όργανα του κόμματος. Η ποσόστωση 20% για τους εν’ ενεργεία βουλευτές ικανοποιείται στα πρόσωπα των κ. Γκαρά και Χαρίτου. Όσο αφορά στην άλλη ποσόστωση 20%  για εκλογή προσώπων που εκπροσωπούν την «Προοδευτική Συμμαχία» δηλαδή τους πολιτικούς σχηματισμούς που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να επισημανθεί πως η εν λόγω ποσόστωση ισχύει σε πανελλαδικό επίπεδο και δεν αναγκαίο να ικανοποιείται σε κάθε μία περιφέρεια. Στην περιφέρεια ΑΜΘ η κ. Σοφία Φιλιππίδου είναι το πρόσωπο που ικανοποιεί αυτήν την προϋπόθεση.

Δημήτρης Χαρίτου: «Ο αγώνας μας συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση»

Κατόπιν της γνωστοποίησης των αποτελεσμάτων, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής κ. Χαρίτου, εκφράζει δημόσια τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του κόμματος που στήριξαν την υποψηφιότητά του.

«Θέλω να ευχαριστήσω  όλους ανεξαιρέτως τους προοδευτικούς πολίτες της Ροδόπης, που με την απόφασή τους να συναντηθούμε, με την ένταξη τους στις γραμμές μας, επιβεβαίωσαν  την εμπιστοσύνη τους στον  ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ και στον  Πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα.

Έστειλαν με τη συμμετοχή τους ένα ισχυρό και πολύ ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής αλλαγής, που έρχεται και είναι επείγουσα ανάγκη για τη χώρα μας. Ένα μήνυμα εντολής και ευθύνης ότι τίποτα δεν μπορεί να μείνει το ίδιο στο νέο πλέον δημοκρατικό, σύγχρονο κόμμα της Αριστεράς που αναγεννήθηκε τη Κυριακή.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους και όλες τους/τις συντρόφους/ες, που με τίμησαν με την ψήφο τους και με ανέδειξαν στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Η επιλογή τους αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή και μεγάλη ευθύνη.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση, μέσα σε κλίμα ενότητας, με πρωταρχικό στόχο την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση  Μητσοτάκη, που αποτελεί πλέον βάρος για το λαό μας» αναφέρει στο μήνυμά του ο βουλευτής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.