Δημητρης Χαριτου: «Ο Μητσοτακης χρειαζεται τον Ερντογαν για να στρεφει αλλου την προσοχη της κοινης γνωμης»

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, την ακρίβεια αλλά και το τι να αναμένουν οι πολίτες από τον Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ

«Η σημερινή κυβέρνηση είναι σε αποδρομή και δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής» δήλωσε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» το πρωί της Τετάρτης 31 Αυγούστου ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ.Δημήτρης Χαρίτου, υπογραμμίζοντας πως «όσο συνεχίζει να κυβερνά η ΝΔ προκαλεί ζημιά και στην ελληνική κοινωνία και πλέον στην δημοκρατία».

Ο κ.Χαρίτου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» για το ζήτημα των παρακολουθήσεων υποστηρίζοντας πως οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για τη διαμόρφωση μίας νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφία, με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ικανή να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.

«Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση παρακολουθούνται πολιτικά πρόσωπα»

Ερωτηθείς σχετικά με τα όσα διημείφθησανκαι εντός του ελληνικού κοινοβουλίου κατά την συζήτηση για τις παρακολουθήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έκανε λόγο για «σκάνδαλο» που «με ευθύνη του πρωθυπουργού υπονομεύει την δημοκρατία, αφού για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση παρακολουθούνταν πολιτικά πρόσωπα».

«Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ εξαρχής ζητήσαμε να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις πτυχές αυτού του σκανδάλου. Δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξουν σκιές και να μείνουν όλα στο σκοτάδι. Αντίθετα πρέπει να ριχθεί άπλετο φως  γι’ αυτό και στηρίξαμε  τη συγκρότηση της  Εξεταστικής Επιτροπής» τόνισε ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως «η ΝΔ που ισχυρίζεται ότι θέλει να ξεκαθαριστούν όλες οι υποθέσεις, δεν ψήφισε τη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής, που  αποφασίστηκε με την ψήφο των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει διάθεση από τη ΝΔ να ριχθεί άπλετο φως, αντίθετα εξελίσσεται ένα δεύτερο σκάνδαλο συγκάλυψης των υποθέσεων, που στοχεύει στο να αποκρύψει τις προσωπικές ευθύνες του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος φαίνεται να είναι ο εμπνευστής αυτής της αντιδημοκρατικής εκτροπής με την παρακολούθηση πολιτικών του αντιπάλων».

«Στη ΝΔ πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη»

«Στη ΝΔ αφού πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη προσπαθούν να ρίξουν λάσπη λέγοντας ότι και σε άλλες εποχές γίνονταν παρακολουθήσεις, να συμψηφίσουν τις βαριές τους ευθύνες» συνέχισε σημειώνοντας πως το σύνολο των αναφορών του κ. Μητσοτάκη για δήθεν παρακολουθήσεις των κ.κ. Βαρουφάκη, Κοτζιά και Πανούση επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκαν την ίδια στιγμή από τους ίδιους.

«Θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες ώστε να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές αυτής της δυσώδους υπόθεσης»

«Ως ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποκαλυφθούν όλες οι πτυχές αυτής της δυσώδους υπόθεσης, θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες μέσω και της Εξεταστικής Επιτροπής για να υπάρξουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, για ποιο λόγο ήταν υπό παρακολούθηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ποια άλλα πολιτικά πρόσωπα, γιατί παρακολουθούνταν ο δημοσιογράφος  Θ. Κουκάκης, όπως και το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΚΕ, αν η ΕΥΠ χρησιμοποιούσε το κακόβουλο λογισμικό Pretador» ανέφερε ερωτηθείς για την αποτελεσματικότητα της σύστασης Εξεταστικής επιτροπής για να τονίσει πως «η ΝΔ  έχοντας την πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να μετακυλήσει τη συζήτηση σε άλλη κατεύθυνση που η ίδια θέλει, για να συγκαλύψει και να συσκοτίσει αυτό το σκάνδαλο».

«Οι προθέσεις τους δεν κρύβονται. Ο κ. Μητσοτάκης  στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου επιχείρησε αντιπερισπασμούς με αναφορές του σε εξωτερικούς παράγοντες αποσταθεροποίησης, στον Πούτιν και τον Ερντογάν, για να μετατοπίσει αλλού την προσοχή της κοινής γνώμης που παρακολουθεί άφωνη το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων» συνέχισε υπογραμμίζοντας πως «φαίνεται ότι όχι μόνο ο κ. Ερντογάν έχει ανάγκη από έναν Μητσοτάκη για να αποπροσανατολίζει τον κόσμο από την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει, αλλά και ο κ. Μητσοτάκης χρειάζεται τον Ερντογάν για να στρέφει αλλού την προσοχή της κοινής γνώμης».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει στη ΔΕΘ ρεαλιστικές προτάσεις στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων»

Ερωτηθείς σχετικά με την ατζέντα των θεμάτων που αναμένεται να θίξει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της ΔΕΘ ο κ. Χαρίτου ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζεται και θα καταθέσει στη ΔΕΘ ρεαλιστικές προτάσεις στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, που θα απαλύνουν τα σοβαρά προβλήματα που έφερε και η ενεργειακή κρίση, πέρα από τις προτάσεις που ήδη έχει καταθέσει για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, το πλαφόν στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Καθώς επίσης την ενίσχυση των εισοδημάτων, της αγοραστικής δύναμης  και την στήριξη των επιχειρήσεων και των αγροτών. Ενώ θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα για την Παιδεία, την Υγεία, τη Νέα Γενιά». Προτάσεις όπως υπογράμμισε «συγκεκριμένες για μία συνολική στροφή στην οικονομία σε ένα παραγωγικό μοντέλο για μια πιο βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.